Menua

Patata purea gurinarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kg bat patata, egosia
  • 600 g gurin hotz
  • Esnea, baso erdi handi bat
  • Esnegain urtua, baso erdia
  • Gatza

Errezeta

Ur ugaritan egosiko dugu patata su eztian, garbi eta zuritu gabe, labana ziztatu eta xamur sartzen dela sumatu arte. Kg bete baino gehiago egosiko dugu, ondoan kg bete mami bereizi ahal izateko.

Ontzi batean ipiniko dugu egosi eta xukatu ondoren. Gurina erantsi eta irabiagailuari eragingo diogu. Bizkor landuko dugu patata, goma itxura har ez dezan. Xirripaka gaineratuko ditugu esnea eta esnegaina, bereiz egosi ostean, eta etengabe nahasiko dugu purea, leun eta pikorrik gabe gera dadin. Gatza eman eta jateko prest edukiko dugu. Hozten bada, su eztian berotuko dugu, edo mikrouhinetan. Hobe hala bada.

Korapilatsuena bada ere, lehengoa da purea egiteko modu egokiena; hau da, patata mami egosia puregailutik pasa eta su eztian daukagun kazolara bihurtu. Zurezko espatula batez nahasiko dugu ondoren, gurin hotza pixkana-pixkana eransten diogun bitartean. Minutu batzuen buruan, gurina ongi hartu eta gero, gaineratuko ditugu, pittinka-pìttinka, esnegain eta esne egosiak, nahasi eta nahasi, purea krematsu utzi arte. Gatza emango dugu gero.

Muskat intxaurra eransten diote batzuek. Guk txokolate katiluarekin nahiago dugu: patataren zaporea baino ez du behar pureak.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Patatak non eta nola gorde

Patatak non eta nola gorde

Patatak non eta nola gorde –  Osagaiak Xoko ilun eta lehorra Zapi bat edo egunkari papera … Non eta nola gorde Txikikeria iruditzen ahal zaio bakarren bati, baina bistarako zorigaitza da patatak lorez eta sustraiz …

sukaldean-fondo0

Patata arranditsuak

Osagaiak Kilo bat patata, zurituak eta zentimetro bat lodiko xerratan moztuak 2 tipulin txiki 2 baratxuri ale Azafrai naturala, 4 izpi Perrexil hostoak, eskutada bat Baso bete ur Ardo zuria, baxoerdi bat Arrautza irabiatua eta …

sukaldean-fondo0

Brokoli egosia patata eta baratxuriarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu …

Patatak uretan ongi egosteko era

Patatak uretan ongi egosteko era

Patatak uretan ongi egosteko era –  Osagaiak Zorrotada on bat oliba olio Zorrotada on bat ardo zuri Porru bat Tipulin erdia Hiruzpalau piperbeltz ale Apioa adaxka bat Gatz larria Errezeta Era hoberena da beren azalarekin …

Patatak Errioxako eran

Patatak errioxako eran

Patatak errioxako eran –  Osagaiak 6 patata eder zuritu eta kraskatuak Porru txiki bat, xehatua Piper berde bat, xehatua Piper gorri erdi bat, xehatua Tipula erdi bat, xehatua Baratxuri-buru bat, garbitua Kaiena punta bat Bi …