Menua

Pasta salteatua, baratxuri, perrexil eta karrakelekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

sagaiak

  • 6 baratxuri ale, xaflatan moztuak
  • 8 koilarakada oliba olio
  • Perrexil pikatua
  • Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak
  • 600 g pasta, egosia berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo tagliatelleak)

Errezeta

Olioa eta baratxuri xaflak ipini eta su ezti-eztian jarriko dugu padera bat. Mantso egingo dira baratxuriak, olioari zapore egokia eman diezaioten. 10 minuturen buruan biziagotuko dugu sua, eta azaletik gorritzen utziko ditugu baratxuriak. Pasta egosi berria xukatua erantsiko dugu orduan, baratxuri-oliotan ongi kutsa dadin. Perrexila eta magurio barruak gainetik bota, eta une batzuetan edukiko ditugu berotzen, lehortzen utzi gabe. Mahairako prest egongo dira orduan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara –   Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan Litro erdia esnegain likido 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Koilarakada bat oliba olio 2 arrautza, joak Perrexil xehatua 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi xehatu eta esnegainarekin

Osagaiak Tipulin bat, txikitua 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua 600 g …

ppp

Pasta entsalada karrakela eta perrexil-pestoarekin

Pasta entsalada karrakela eta perrexil-pestoarekin –  Osagaiak Kg pasta, egosia eta hoztua (makarroi edo “galet” moldekoa) Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 3 tomate umo Tipulin bat, pikatua Perrexil pikatua …

sukaldean-fondo0

Pasta baratxuri eta perrexilarekin

Osagaiak 6 baratxuri ale, zerrendatan 8 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) *Lau pertsonentzat Errezeta Zartagin batean olioa eta …