Menua

Pasta otarrainxkekin

  • Pasta otarrainxkekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Pasta otarrainxkekin – 

Osagaiak

  • 16 otarrainxka fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara
  • 2 baratxuri ale, txikituak
  • 6 koilarakada oliba olio
  • Perrexil xehatua
  • 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak)
  • Gatza

Errezeta

Zartagin batean 2 koilarakada oliba olio jarriko ditugu. Berotu dadin utzi. Bero dagoenean otarrainxka gazituak frijitu oliotan; gorritu daitezela baina sobera lehortu gabe. Zartaginetik atera, gainerako olioa isuri eta baratxuriak sartu, pixka bat gorritu daitezen. Su motelean frijitu daitezela, olioak haien zaporea bereganatu dezan. 5 bat minutu iraganik, pasta egosi berria eta xukatua gehitu, eta salteatu dadila pixka batean. Gero otarrainxka salteatu berriak ere bai. Perrexila par-par bota gainetik eta zerbitzatu. Nahi izanez gero, tomate saltsa pixka bat edo esnegain likidoa nahas diezaiokegu pastari, edo itsaskia ardo zuri edo armagnac pixka batekin salteatu, baina hori gustu kontua da. Bakoitzak erabaki dezala.

Pasta otarrainxkekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Pasta haragi xehatu eta esnegainarekin

Osagaiak Tipulin bat, txikitua 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua 600 g …

sukaldean-fondo0

Pasta oilaskoarekin

Osagaiak 4 oilasko izter, hezurgabetuak eta dado txikitan moztuak 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

sukaldean-fondo0

Pasta baratxuri eta perrexilarekin

Osagaiak 6 baratxuri ale, zerrendatan 8 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) *Lau pertsonentzat Errezeta Zartagin batean olioa eta …

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin –  Osagaiak Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina Baratxuri ale bat, txikitua Oliba olio pixka bat Ardo zuri pixka bat Baso erdi bat ur Arrozetarako txirlak, kilo bat Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi …

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak –  Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …