Menua

Pasta freskoa karraspinekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Karraspinen errezeta bat: “Karraspinak kremarekin”
  • Tipulin bat, txiki-txiki eginda
  • Pasta fresko egosia, 500 g
  • Oliba olioa birjina, estra, 5 koilarakada
  • Baso erdi bat ardo zuri
  • Gatza

Errezeta

Zartaginean bi koilarakada oliba olio jarrita, tipulina frijitu, su motelean, gatz pixka batekin, 15 bat minutuz. Ordu laurden hori pasatuta, ardo zuria erantsi eta sutan utzi franko lurrundu arte. Gero pasta egosia gehituko dugu eta dena nahasiko dugu saltsaz ongi blaitu dadin. Handik segundo batzuetara, karraspinak kremarekin bota gainera eta, lodiegi baldin badago saltsa, beharrezkoa balitz, salda edo ur pixka bat gehituko dugu, trinkotuta ez baizik eta krematsu eta goxo-goxoa gera dadin.

Sutatik baztertuta, gainerako oliba olioa erantsi, eta buelta batzuk eman osagai guztiak ongi nahasteko.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin –  Osagaiak 16 otarrainxka fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

sukaldean-fondo0

Karraspinak kreman

Osagaiak Kg erdia karraspin fresko Koilarakada bat gurin Limoi laurdenaren zukua Tipulin txiki bat, pikatua Litro laurdena esnegain urtu Perrexil xehatua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola apal batean karraspinak jarriko ditugu, ongi garbitu eta gero, …

bieirak pastarekin

Bieirak pastarekin

Bieirak pastarekin Osagaiak 24 bieira, garbituak eta bi xerra loditan zatituak 2 baratxuri ale, pikatuak 6 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua 600 g pasta, egosi berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo …

Pasta ganbekin

Pasta ganbekin

Pasta ganbekin –  Osagaiak 32 ganba fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …