Orburuak ozpin-oliotan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- 24 orburu egosi
- 10 koilarakada oliba olio birjina estra
- 4 koilarakada sagardo edo xerez ozpin
- Limoi zukua, tanta batzuk
- Baratxuri ale mutur bat, xehatua
- Perrexila, xehatua
- Gatza
*Lau pertsonentzat
Errezeta
Bitan edo lautan moztuko ditugu orburuak. Gopor edo katilu handi batean, ozpina, limoi zukua, baratxuria eta gatza erantsiko ditugu. Koilara batez nahasi eta oliba olioa eta perrexila gaineratuko ditugu. Ahal izanez gero, hobe dugu orburu egosi berriak, bero nahiz epel, ozpin-oliotan maneatzen baditugu. Hotz badaude, segundo batzuk edukiko ditugu mikrouhinetan epeltzeko eta ozpin-oliotan igurtziko ditugu ondoren, hartan ongi busti daitezen.
Orburu salteatuak
Orburu salteatuak – Osagaiak 24 orburu gordin 4 koilarakada oliba olio Gatza Baratxuri xehatua, pixka bat Perrexil xehatua Orburu salteatuak Errezeta Garbitu eta xerra mehetan zatituko ditugu orburuak. Gaiak itsasten ez diren padera batean, berotzen …
Orburu gordinak gatzozpinetan
Osagaiak 12 orburu Tipulin erdia, pikatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexila, xehatua 8 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada sagardo-ozpin Koilarakada bat limoi zuku Gatza eta piperbeltza *Lau pertsonentzat Errezeta Egosteko balira bezala garbituko …
Txirlak orburuekin
Txirlak orburuekin – Osagaiak 3/4 Kg Txirla 8 orburu natural, egosiak eta lautan zatituak 3 baratxuri ale, xehatuak Litro laurdena ur bero edo orburuak egosi diren ur 4 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Irina, ximiko …
Kardua orburuekin
Osagaiak Kardu bat gordinik 8 orburu natural, egosiak Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta …
Orburuak tenpuran
Orburuak tenpuran – Osagaiak 24 orburu 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g. Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Orburuak tenpuran Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …