Menua

Onddo tortilla

  • onddo tortilla
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Onddo tortilla – 

Osagaiak

  • Onddo salteatuak, 600 g
  • Oliba olio pixka bat
  • 8 arrautza
  • Gatza
  • Perrexil xehatua

*Lau pertsonentzat

onddo tortillaErrezeta

Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. Arrautzak hautsi eta gopor baten joko ditugu, eta behar adina gatz eman. Arrautza joari onddo salteatu beroak eta perrexila gehituko dizkiogu ondoren. Zartagina berriz su bizian jarri, olio tanta batzuekin. Arrautza irabiatua irauli zartaginera. Tortilla alde batetik kurruskari gelditu arte frijitu dadila, zartagina mugitzeari utzi gabe, borobiletan, hondoari ez itsasteko. 30 bat segundo iraganik, buelta eman tortillari plater baten laguntzaz. Zartaginera olio tanta batzuk bota, ongi berotu zartagina, eta mamitu dadila tortilla beste aldetik. Bukatzeko, tortilla plater batera atera eta entsalada berde batekin zerbitzatu. Goxoa benetan!

Onddo tortilla

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

saltsa arrosa

Saltsa arrosa

Saltsa arrosa –  Osagaiak Oliba olioa, hiru litro laurden inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatz pixka bat Laranja zuku pixka bat Koilarakada bat ketchup saltsa Koilarakada bat ziape Tomate frijituaren saltsa, 2 koilarakada …

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin –  Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …

sukaldean-fondo0

Onddo gordinak entsaladan idiazabal gaztarekin

Osagaiak Kg bat onddo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Idiazabalgo gazta ondua, puska bat Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Patatak zuritzeko labana berezi batez lortuko ditugu gazta puskatik …

Sagar enpanadatxoak

Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen

Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen –  Osagaiak Arrautza gorringo bat Teknika Enpanadatxoak behar bezain zaporetsuak baina askoz arinagoak izan daitezen, frijitu gabe, labe-erretilu batean jarriko ditugu zatar edo aluminio-paperaren gainean, eta arrautzaren gorringo batez margotuko …

onddo tarta

Onddo tarta

Onddo tarta –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 2 tipula ertain, xerratan moztuak Baratxuri ale bat, txikitua Perrexil xehatua Kilo bat onddo 4 koilarakada oliba olio Gatza … …