Menua

Onddo tortilla

  • onddo tortilla
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Onddo tortilla – 

Osagaiak

  • Onddo salteatuak, 600 g
  • Oliba olio pixka bat
  • 8 arrautza
  • Gatza
  • Perrexil xehatua

*Lau pertsonentzat

onddo tortillaErrezeta

Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. Arrautzak hautsi eta gopor baten joko ditugu, eta behar adina gatz eman. Arrautza joari onddo salteatu beroak eta perrexila gehituko dizkiogu ondoren. Zartagina berriz su bizian jarri, olio tanta batzuekin. Arrautza irabiatua irauli zartaginera. Tortilla alde batetik kurruskari gelditu arte frijitu dadila, zartagina mugitzeari utzi gabe, borobiletan, hondoari ez itsasteko. 30 bat segundo iraganik, buelta eman tortillari plater baten laguntzaz. Zartaginera olio tanta batzuk bota, ongi berotu zartagina, eta mamitu dadila tortilla beste aldetik. Bukatzeko, tortilla plater batera atera eta entsalada berde batekin zerbitzatu. Goxoa benetan!

Onddo tortilla

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Obispo tarta

Obispo tarta, Teresarena

Obispo tarta, Teresarena – Osagaiak 250 g. arbendol edo almendra xehatu 100 g. arbendol osorik 250 g. azukre 8 arrautza-gorringo 8 arrautza-zuringo 125 gr. gurin 30×30 zm-ko ontzi karratu bat (gaileta kaxa metalezko baten tapa …

Arrautzak nola egosi

Arrautzak nola egosi

Arrautzak nola egosi Beharrezkoak Arrauzak Ura Gatza Errezeta Arrautzak eltze baten hondoan utzi eta ur hotz askorekin estaliko ditugu. Gatz larria ere bota, eskutada bat. Uretan sartzean arrautza azala ez arrailtzeko ematen diogu gatza, bestela …

saltsa herdoila

Saltsa herdoila

Saltsa herdoila –  Osagaiak 2 arrautza gorringo, egosiak eta pikatuak Arrautza gorringo bat, gordinik Litro laurdena oliba olio birjina Koilarakada bat Xerez ozpin Koilarakada bat tomate kontzentratu edo, hura ezean, ohiko tomate saltsa Azafraia, 8 …

Arrautza poxatuak Jonathan-Lin

Arrautza poxatuak

Arrautza poxatuak egiteko era tradizionala sinplea da oso: xorrotada bat ozpin (edo limoi zuku) duen ur irakinetara apurtu arrautza eta goilara batekin forma borobilari eusten saiatu, alferrik izango den arren: arrautza ez zaizu guztiz borobila …

limoi tarta

Limoi tarta

Limoi tarta –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina 4 arrautza 2 arrautza gorringo 500 g azukre 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua 450 g ur 3 koilarakada maizena …