Menua

Olearso bizkotxoa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Katilukada bat esnegain lodi (hura ezean, urtua)
  • Limoi azal bat, birrindua
  • Katilukada bat azukre
  • 2 arrautza
  • Katilukada bat eta erdi irin
  • Zorrotada on bat anis

Errezeta

Gurinez eta irinez igurtziko dugu molde bat. Gopor batean, arrautzak eta azukrea ongi jo eta zuritu arte nahasiko ditugu. Limoi azal birrindua eta irina hautseztatu eta espatula batez nahasiko dugu orea, hauts ez dadin. Anisa eta esnegaina erantsi eta biraka nahasiko dugu guztia. Labean sartu eta 180º-ko tenperaturan edukiko dugu orea 45 bat minutuan. Egin ondoan aterako dugu. Gorriegi badago, aluminio-paperaz estaliko dugu. Egina egongo da bizkotxoa, orratz bat ziztatu eta ateratzean orearen arrastorik sumatzen ez zaionean. Hozten utzi eta jateko prest egongo da orduan.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta –  Osagaiak 100 g gurin guri, pomadan 450 g azukre-hauts 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia-hauts Kg bat gazta zuri, joa eta giroko tenperaturan (fromage blanc battu) 3 koilarakada bete irin …

euskal pastiza

Euskal pastiza

Euskal pastiza –  Osagaiak Orearen osagaiak: 200 g gurin 250 g irin 2,5 g gatz 100 g arbendol-hauts 175 g azukre 2,5 g legamia-hauts 2,5 g azukre bainilatu Arrautza handi bat Kremaren osagaiak: 400 g …

Itsas kabra pastela

Itsas kabra pastela

Itsas kabra pastela –  Osagaiak 2 itsas kabra edo kabrarroka eder, garbi eta ezkatarik gabe 2 tipulin, pikatuak Porru baten zuria, pikatua 2 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat brandy 6 koilarakada tomate saltsa Litro …

udare tarta

Udare tarta

Udare tarta –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 6 udare, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados (edo …

San Blas opila

San Blas opila, Teresarena

San Blas opila, Teresarena –  Osagaiak Kg 1 irin Kilo erdi azukre 150 g txerri gantz edo koipe 8 arrautza (bi zuringo aparte utzirik) 7-8 tanto anis esentzia Legamia, zorro txiki bat edo gaseosa freskagarriak …