Menua

Odolkia piperrekin

  • Odolkia piperrekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Odolkia piperrekin – 

Osagaiak

  • 2 tipula-odolki, freskoak
  • Oliba olioa
  • 2 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • 2 pote pikillo piper on
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

Errezeta

Potetatik atera eta xukatu egingo ditugu piperrak. Padera batean olio pixarra isuri eta hartan jarriko ditugu baratxuri xerrak gorritzen; erretzen hasi baino lehen erantsiko ditugu piperrak, gatz pixka bat emanda. Su eztian utziko ditugu egiten, bira eta bira, isurtzen duten zukua urritu eta lurrintzen dela ikusi arte. Koipe garbi bat geratuko da, eta piperrak ilunago, mamia askoz konfitatuagoa. 30 minutu emango ditugu lan honetan. Perrexil pikatua hautseztatuko dugu haien gainetik. Odolkiak xerra loditan moztu eta, gaiak itsasten ez diren padera batean, erreko ditugu bi aldeetatik olio pixar batekin, azala kraskatsu gertatu arte. Piper beroekin batera zerbitzatuko ditugu odolki puskak.

Odolkia piperrekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

XV__Gipuzkoako_Odolki_Lehi

Odolkia egosita

Odolkia egosita –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Ura edo haragi-salda Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egosi bitartean leher ez daitezen. Uretan edo saldan egos ditzakegu. Salda erabiltzen badugu, zapore izugarria erantsiko dio …

Piper berde beteak entsaladan

Piper berde beteak entsaladan

Piper berde beteak entsaladan –  Osagaiak 12 piper berde luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 2 piper berde, luzetara moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako …

sukaldean-fondo0

Pikillo piper beteak entsaladan

Osagaiak Pikillo piperrak, 2 pote Oliba olio pixka bat 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako hegaluze ongi hautatua, 8 puska 6 koilarakada tomate saltsa …

Mojo picon

Mojo picon

Mojo picon –  Osagaiak Baratxuri-buru bat, zuritua Eskukada bat palmondo piper lehor Eskukada bat kumino Koilarakada oparo bat piperrauts gozo Litro laurdena oliba olio birjina 10 koilarakada ardo-ozpin 2 moldeko ogi-xerren mamia Eskukada bat arbendol, …

Aza odolki errearekin

Aza odolki errearekin

Aza odolki errearekin –  Osagaiak 2 tipula-odolki Aza bat 8 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan Gatza Aza odolki errearekin Errezeta Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian …