Menua

Muskuiluak tomatearekin

  • Muskuiluak tomatearekin
  • Muskuiluak tomatearekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Muskuiluak tomatearekin – 

Osagaiak

  • 2 Kg muskuilu
  • Litro laurdena ardo zuri
  • Oliba olio
  • Kaienako pipermina, mutur bat
  • 6 baratxuri ale, pikatuak
  • 4 tipulin, pikatuak
  • Litro bat tomate saltsa
  • Perrexil xehatua

Muskuiluak tomatearekin

Muskuiluak tomatearekinErrezeta

Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu muskuiluak, tentu eta kontu handiz. Baztertu egingo ditugu hondaturik edo zabalik daudenak, eta bizarretatik tiraka garbituko ditugu zikinenak.

Kazola tapadun batean isuriko dugu ardo zuria eta gaineratu kaiena muturra. Sutan jarri eta, isurkaria bor-bor hasi orduko, erantsiko ditugu muskuiluak. Kazola tapa dezagun ondoren. Minutu batzuen buruan erretiratuko ditugu zabaldutako muskuiluak, eta eltze batera iragaziko dugu ondoren kazolan gelditu den salda, su eztian erdira-edo murriztu dadin. Iragazi eta geroko gordeko dugu zuku hori.Hutsik geraturiko oskola kenduko diegu ondoren muskuiluei.

Xorta bat oliba olio, kaiena muturra, baratxuri aleak eta tipulinak kazolan jarri ondoren, su ertainean edukiko ditugu gai horiek guztiak eztitzen 15 bat minutuan. Muskuilu zuku murriztua eta tomate saltsa gaineratuko ditugu ondoren. Irakiten utziko dugu guztia. Muskuiluak eta perrexil pikatua erantsiko ditugu azkenik. Gozatzen utzi pixka batean, eta zerbitzatu.

Muskuiluak tomatearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Muskuiluak garbitzeko era

Muskuiluak garbitzeko era

Muskuiluak garbitzeko era –  Osagaiak Ura … Errezeta Muskuiluak jango baditugu, garrantzi handikoa da aldez aurretik haiek oso ongi garbitzea. Sukaldeko harraskan jarri, eta ur txorrotada hotzarekin garbitu ongi begiratuta. Bazter itzazu hautsiak dauden muskuiluak …

Muskuiluak eskabetxean

Muskuiluak eskabetxean

Muskuiluak eskabetxean –  Osagaiak 2 kg muskuilu, garbi eta bizarrik gabe 20 koilarakada ardo zuri 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 10 koilarakada oliba olio Piperbeltza, ale batzuk …

Muskuiluak lurrunean irekita

Muskuiluak lurrunean irekita

Muskuiluak lurrunean irekita –  Osagaiak  2 Kg muskuilu Litro laurdena ardo zuri Kaienako pipermina, mutur bat Perrexil xehatua … Errezeta Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu muskuiluak, tentu eta kontu handiz. Baztertu egingo ditugu hondaturik …

Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak

Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak

Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak –  Osagaiak 1,5 kg muskuilu Tipulin handi bat, pikatua 2 piper handi, pikatuak 2 baratxuri ale, pikatuak 2 bi tomate ertain umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri Bexamel saltsa Oliba olioa …

Muskuiluak lurrunean irekita (2)

Muskuiluak lurrunean irekita gurin saltsa krematsuarekin

Muskuiluak lurrunean irekita gurin saltsa krematsuarekin –  Osagaiak 2 Kg muskuilu Litro laurdena ardo zuri Kaienako pipermina, mutur bat Gurina, zati handi bat (250 bat g.) Perrexil xehatua Errezeta Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu …