Merlenka arraba egosiak ozpin-oliotan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Osagaiak
- 800 g merlenka arraba egosi
- 15 koilarakada oliba olio birjina
- 5 koilarakada sagardo-ozpin
- Piper gorri bat, pikatua
- Piper berde bat, pikatua
- 2 baratxuri ale, pikatuak
- Ximiko bat worcestershire saltsa
- Perrexil xehatua
- Gatza eta piperbeltz eho berria
Errezeta
Zuritzea eskatzen dute agian arraba batzuek, ez baitira horren ahogozokoak azal lodikoak direnez.
Gai guztiak nahasiko ditugu, ozpin, gatz eta piperbeltzetik hasita. Ongi nahasi eta saltsa horretaz bustiko ditugu arrabak, domina loditan zatitu eta gero.
Guraize batzuez moztu ahal izango dugu perrexila. Guri dagokigunez, zati finak baino nahiago ditugu puska trauskilak. Mamitsuago geratzen dira jakiak.