Menua

Masusta, limoi eta ezti jela

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 1,8 kg masusta
  • 200 g azukre + 100 g azukre
  • 20 koilarakada ur + 10 koilarakada ur
  • Limoi baten zukua
  • 2 limoi
  • 100 g ezti

Errezeta

Ur hotzez garbituko ditugu masustak. Xukatu eta eltze giderdun batean jarriko ditugu irakiten, 20 koilarakada urekin. Tapatu eta 15 bat minutuan edukiko ditugu su eztian egosten. Txano edo iragazki mehe batetik pasatuko dugu nahastura hau. Beste behin iragaziko dugu lortutako isurkaria, harizko oihal leun, busti eta xukatu batez hornituriko iragazki mehe batean (errazago igaroko zukua, oihala busti eta xukatzen badugu).

Garbitu, lehortu eta moztu egingo ditugu limoiak, xerra oso mehetan, eta xerra meheak 8 zatitan. Beste eltze giderdun batean ipiniko ditugu limoi zatiak, 100 g azukre, 10 koilarakada ur eta limoi baten zukuarekin. Irakin lasaian edukiko ditugu 10 bat minutuan, limoi xerrak gardendu arte. Masusta zukua erantsiko dugu orduan, 200 gramo azukre eta eztiarekin. 10 bat minutuan edukiko dugu guztia egosten. Behar bezain bestetan kenduko dugu aparra egoste-zukuaren gainetik. 10 minuturen buruan aterako dugu eltzea sutatik. Estali eta bere horretan utziko dugu hozten. Potetan banatuko dugu ondoren jelea.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Piku, limoi berde eta albahaka zopa hotza

Osagaiak 16 piku, ongi onduak 3 banana, ongi onduak Litro bat ur 160 g azukre Bainila adaxka bat, ireki eta aletua 4 limoi berderen zukua eta birrindura Albahaka freskoa, eskukada eder bat Errezeta Albahakari hostoak …

limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa –  Osagaiak 5 arrautza 350 g azukre 150 g esnegain likido Gatz pixar bat 270 g irin Legamia-hautsa pixar bat 2 limoiren birrindura 100 g gurin urtu … Errezeta Gopor batean, hagaxkez ongi …

limoi moussea

Limoi moussea

Limoi moussea – Osagaiak 200 g esnegain likido 250 g azukre 10 arrautza gorringo 150 g limoi zuku 60 g gelatina-hautsa 200 g arrautza zuringo … Errezeta Esnegaina, 100 gramo azukre eta arrautza gorringoak kazola …

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 5 koilarakada oliba olio Litro laurdena esnegain urtu Limoi erdi baten azala, birrindua Piperbeltza, eho berria Gatza …

limonada

Limonada

Limonada Osagaiak 6 limoiren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza … Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu limoi zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …