Menua

Marrubi marmelada

  • marrubi-mermelada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Marrubi marmelada – 

Osagaiak

  • 1,5 kg marrubi, garbiak, txortenik gabe
  • 300 g azukre
  • 10 koilarakada limoi zuku
  • Bainila adaxka bat, ireki eta aletua

Errezeta

  1. Kazola batean ipiniko ditugu marrubi guztiak, laurdenetan zatitu ondoan.
  2. Azukrea, bainila ireki eta aletua eta limoi zukua erantsiko ditugu ondoren. Ongi estali eta utzi egingo ditugu hozkailuan, 12 bat ordu, zuku guztia atera dezaten.
  3. Orduan jarriko dugu kazola sutan, su eztian, eta irakiten utziko dugu ezti-ezti, 45 bat minutu, marmelada urritu eta lodi-lodi gera dadin arte.
  4. Sutatik atera eta poteetan sartuko dugu ondoren marmelada. Hozkailuan kontserbatuko dugu, ongi itxita.

Marrubi marmelada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

piku mermelada

Piku marmelada

Piku marmelada –  Osagaiak 3 kg piku, ongi onduak eta garbiak 250 g azukre beltz 12 koilarakada ur 2 koilarakada, zopakoak, ron zaharra Piku marmelada Errezeta Zuhaitzarekin lotzen dituen txorten gogorra eta beste edozein hosto …

Marrubiak bainila izozkiarekin salteatuta

Marrubiak bainila izozkiarekin salteatuta

Marrubiak bainila izozkiarekin –  Osagaiak 500 g marrubi, txortenik gabe, laurdenetan zatituak 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Bainilazko izozkia   Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko …

mazedonia3

Mazedonia

Mazedonia –  Osagaiak Sagar bat Udare bat 2 banana Pinaburu erdi bat Meloi gozo erdi bat 2 limoi berderen edo 2 limaren azala, birrindurik Eskukada bat marrubi Eskukada bat mugurdi Mahats mordo bat, aletua 2 …

Almibarra

Almibarra

Almibarra saltsa gozo oinarrizko oso erabilia da gozogintzan eta geuk nahi bezalako lodiera emanen diogu, ia-ia ur izatetik, lika edo pegamendu moduko bat izateraino. Honen bitartez busti ahal izango ditugu, adibidez, bizkotxo-xafla batzuk, haietaz egingo …

marrubiak

Marrubiak garbitzeko era

Marrubiak garbitzeko era –  Beharrezkoak ur xorrotada bat Teknika Sasoiko dauden ala ez jakiteko, erreparatu zuztar edo txorten berdea fresko ote dagoen, ez dadila zimeldua egon, hori da seinalea. Eta jakina, marrubiak ez daitezela mailatuak …