Menua

Makarroi gainerreak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kg erdia makarroi lodi
  • 50 cl esne
  • 100 cl esnegain urtu
  • 200 g Gruyère, birrindua
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Ur ugaritan egosiko ditugu makarroiak bezperan, gatza eman ondoren. 5 bat minutuan utziko ditugu irakiten, eta gogor xamar geratuko zaizkigu. Xukatu eta ur hotzaren azpian hoztuko ditugu.

Gopor batean nahasiko ditugu esnea, esnegaina, gazta birrinduaren erdia eta makarroi xukatuak. Gatza eta piperbeltza eman eta tartera batean zabalduko ditugu. Hartan berean gainerreko ditugu gero. Makarroien geruzak ez du 3 cm-tik gorako lodiera izango. Hozkailuan edukiko ditugu ondoren makarroiak, ongi tapaturik eta egun oso batean gutxienez, nahastura ongi zurrupatu eta hein batean haz daitezen.

Jaterakoan aterako ditugu hozkailutik; gainerako gatz birrindua gainetik hautseztatu eta 200-ko tenperaturan edukiko ditugu labean, 20 bat minutuan, gainazala ongi erre arte.

Jaki hau ezin hobea da prestatu eta hozkailuan luzaroan edukitzeko. Jateko unean, labea piztu besterik ez dugu egin beharko.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Pasta salteatua, baratxuri, perrexil eta karrakelekin

sagaiak 6 baratxuri ale, xaflatan moztuak 8 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 600 g pasta, egosia berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira …

pasta-bolognesa

Pasta bolognesa

Pasta bolognesa Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 600 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Tomate saltsa, litro laurdena Perrexil …

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin –  Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

Pasta entsalada

Pasta entsalada

Pasta entsalada –  Osagaiak Pasta egosia eta freskatua, makarroiak edo “galets”, kilo erdia 3 tomate, helduak Piper berde bat, txiki-txiki egina Tipulin bat, txiki-txiki egina Gatza … Errezeta Hasteko tomateei azala kendu eta dado txikitan …