Menua

Limoi tarta

  • limoi tarta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limoi tarta – 

Osagaiak

  • Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina
  • 4 arrautza
  • 2 arrautza gorringo
  • 500 g azukre
  • 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua
  • 450 g ur
  • 3 koilarakada maizena

Limoi tarta

Errezeta

Betegarria prestatzeko, gopor batean joko ditugu bi arrautza, bi arrautza gorringoak eta 250 g azukre, irabiatzeko hagaxka batez, krema lodi xamarra lortu arte. Orduan erantsiko ditugu 3 limoiren birrindura eta zukua. Labeko erretiluaren gainean ipiniko dugu, parrillan, aurrez ore hautsi edo hostorez estali eta labean eginiko moldea, eta limoi krema egin berria isuriko dugu hartan. Horrela egingo dugu, moldea sukaldeko mahai gainean bete eta laberaino eramaten badugu, pikutara joango baitzaigu dena, Spidermanen pultsua ez badugu bederen. Poliki-poliki tartari labearen barnealdera bultza, eta egiten utziko dugu, 170º-ko tenperaturan, 20 bat minutuan. Mamitu eta gorri xamar geratuko da betegarria.

Tarta estaliko duen krema prestatuko dugu ondoren. Kazola batean sutan ipiniko ditugu, ordena honetan eta eragiteari utzi gabe, hotzean, geratzen zaizkigun bi arrautzak, geratzen zaizkigun 250 g azukreak, maizena, eta geratzen zaizkigun hiru limoien birrindura eta zukua. Nahasturak pikorrik ez duela ikustean, erantsiko dugu ura, eta su ertainean ipiniko dugu kazola, hagaxka batez eragiteari utzi gabe, 10 bat minutu igaro ondoren loditzen hasi dela ikusi arte. Oso garrantzitsua da oreak ez irakitea. Loditu ondoren, labean eginiko tartaren gainean orea irauli, eta ongi zabalduko dugu gainazal osoan, tartari poliki-poliki bira emanez. Epeltzen utzi eta jango dugu. Edo oparituko diogu geureganatu nahi dugun norbaiti.

Limoi tarta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Obispo tarta

Obispo tarta, Teresarena

Obispo tarta, Teresarena – Osagaiak 250 g. arbendol edo almendra xehatu 100 g. arbendol osorik 250 g. azukre 8 arrautza-gorringo 8 arrautza-zuringo 125 gr. gurin 30×30 zm-ko ontzi karratu bat (gaileta kaxa metalezko baten tapa …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

Arrautza nahasi krematsuak

Arrautza nahasi krematsuak

Arrautza nahasi krematsuak –  Osagaiak Arrautzak Esnegaina Gurina Gatza Errezeta Arrautza nahasi krematsuak eta mamitsuak egiteko, lerdetsu aterako ditugu beti paderatik: paderan behar baino gehiago egingo duten segundo bakoitzeko are eta gogorrago edukiko ditugu platerean, …

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran –  Osagaiak 2OOgr kobertura 220gr Gurin 220gr Azukre 70gr Irina 4 Arrautza 1/2 Legamia Fruitu lehorra … Errezeta TRESNAK Katilu bat Irabiagailu Mikrouhina Aiztoa PRESTAKETA Jarri 4 arrautza katilu batean eta …

Ilarrak arrautza irakinarekin

Ilarrak arrautza irakinarekin

Ilarrak arrautza irakinarekin –  Osagaiak 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …