Menua

Limoi tarta

  • limoi tarta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limoi tarta – 

Osagaiak

  • Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina
  • 4 arrautza
  • 2 arrautza gorringo
  • 500 g azukre
  • 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua
  • 450 g ur
  • 3 koilarakada maizena

Limoi tarta

Errezeta

Betegarria prestatzeko, gopor batean joko ditugu bi arrautza, bi arrautza gorringoak eta 250 g azukre, irabiatzeko hagaxka batez, krema lodi xamarra lortu arte. Orduan erantsiko ditugu 3 limoiren birrindura eta zukua. Labeko erretiluaren gainean ipiniko dugu, parrillan, aurrez ore hautsi edo hostorez estali eta labean eginiko moldea, eta limoi krema egin berria isuriko dugu hartan. Horrela egingo dugu, moldea sukaldeko mahai gainean bete eta laberaino eramaten badugu, pikutara joango baitzaigu dena, Spidermanen pultsua ez badugu bederen. Poliki-poliki tartari labearen barnealdera bultza, eta egiten utziko dugu, 170º-ko tenperaturan, 20 bat minutuan. Mamitu eta gorri xamar geratuko da betegarria.

Tarta estaliko duen krema prestatuko dugu ondoren. Kazola batean sutan ipiniko ditugu, ordena honetan eta eragiteari utzi gabe, hotzean, geratzen zaizkigun bi arrautzak, geratzen zaizkigun 250 g azukreak, maizena, eta geratzen zaizkigun hiru limoien birrindura eta zukua. Nahasturak pikorrik ez duela ikustean, erantsiko dugu ura, eta su ertainean ipiniko dugu kazola, hagaxka batez eragiteari utzi gabe, 10 bat minutu igaro ondoren loditzen hasi dela ikusi arte. Oso garrantzitsua da oreak ez irakitea. Loditu ondoren, labean eginiko tartaren gainean orea irauli, eta ongi zabalduko dugu gainazal osoan, tartari poliki-poliki bira emanez. Epeltzen utzi eta jango dugu. Edo oparituko diogu geureganatu nahi dugun norbaiti.

Limoi tarta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Masusta, limoi eta ezti jela

Osagaiak 1,8 kg masusta 200 g azukre + 100 g azukre 20 koilarakada ur + 10 koilarakada ur Limoi baten zukua 2 limoi 100 g ezti Errezeta Ur hotzez garbituko ditugu masustak. Xukatu eta eltze …

sukaldean-fondo0

Trufa beltzen nahaskia

Osagaiak 2 arrautza, joak + gorringo bat Gurina, mutur bat Neguko boilur edo trufa beltz bat, garbi eta zerrenda mehetan moztua Gatza Gurin freskoa, mutur bat Errezeta Eltze giderdun bat su eztian jarri eta gurina …

Txakolin-sangria-kaia-eran2

Txakolin sangria kaia eran

Txakolin sangria kaia eran –  Osagaiak Kalitate oneko txakolina botila bat Laranja bat eta limoi bat, puska handi samarretan zatituak Marrubiak edo beste atsegin duzn frutarik Limoi Schweppes baten erdia Laranja Schweppes baten erdia Whiski pixka …

sukaldean-fondo0

Baratxuri eta perrexil arrautzopila

Osagaiak 8 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada oliba olio Sorta eder bat perrexil, puska handi xamarretan pikatua 8 arrautza Gatza Errezeta Padera zabal batean, baratxuria eta olioa erantsi eta, su eztian jarriko ditugu berotzen. Arrautzak …

sukaldean-fondo0

Gosaritarako bizkotxoa

Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 160 g 125 g gurin bigun 60 g esnegain (ura kenduta) Errezeta Katilu batean, hagaxkekin edo, hobeki, irabiagailu elektriko hagaxkadunarekin, arrautzak eta azukrea ongi jo, …