Menua

Kuiatxoak bakailaoz beteta

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Bakailao errezeta bat, ajoarrieroa
  • 4 kuiatxo handi
  • 4 koilarakada oliba olio
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta koilaratxo baten laguntzaz hustu egingo ditugu, kontu handiz, haragi pixka bat utziz azalari erantsita, zentimetro bat gutxi gorabehera. Atera dugun kuiatxo mamia xehatuko dugu gero.

Zartagin handi batean, koilarakada bat oliotan, 8 kuiatxo erdiak gazitu eta bi aldeetan gorrituko ditugu pixka bat. Labeko erretilu batean utziko ditugu. Kuiatxoak salteatu ditugun zartagin berean, gainerako olioa jarri eta, su bizi-bizian, frijituko dugu kuiatxo mamia, 10 bat minutuz, ongi egiten den arte. Orduan, une horretan, ajoarrieroa erantsi eta ongi nahasi. Gatzik behar ote duen begiratu. Hori izango da kuiatxoen betegarria.

Kuiatxo hustu eta salteatuak beteko ditugu orain. Betegarriak muinoa egin dezala. Labean edo mikrouhinen labean berotu minutu batzuez, behar duten tenperatura iritsi dutela ikusten dugun arte.

Elikagaietan aberatsagoak izan daitezen nahi badugu, labera sartu aurretik bexamel egin berriaz eta gazta arraspatuaz estali, edo gazta arraspatu hutsaz, axaletik erreak eta gorrituak izateko. Horrela, gustagarriagoak izango dira haurrentzat.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomatearekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Errezeta Kazola batean 5 koilarakada olio …

Kuiatxo zopa

Kuiatxo zopa

Kuiatxo zopa –  Osagaiak Kuiatxo garbiak, azal eta guzti, xerra finetan moztuak, kilo bat 2 baratxuri ale, zerrendatan Oliba olio birjina, 2 koilarakada Litro bat ur, salda kontzentratuaren pastilla batekin irakina Azukre pixka bat 3 …

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin –  Osagaiak 900 g bakailao kokotx fresko, azalik gabe Kg laurdena ilar, zurituak. Xamurrak izan daitezela Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale …

bakailao kokotxa

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean –  Osagaiak Kg bat bakailao kokotx fresko, azalik gabe Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale bat, pikatua Perrexil pikatua Gatza Bakailao kokotxa freskoak …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomate eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 pipermorro gorri, erreak, zurituak eta zerrendatan moztuak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko …