Menua

Konpota azukre gorritua

  • Konpota azukre gorritua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Konpota azukre gorritua – 

Osagaiak

  • 100 g azukre
  • 350 g almendra, txikitua eta txigortua
  • Ekilore olio pixka bat
  • 300 g mertxika marmelada
  • Mertxika pattarra, 4 koilarakada

Konpota azukre gorritua

Errezeta

Eltze bat jarriko dugu sutan, su ezti-eztian eta bertan azukrea jarriko dugu urtzen joan dadin. Kolore gorrixka hartzen duen arte izango dugu sutan. Poliki egingo dugu erre ez dadin. Kazolan dugun karamelu horixkari almendra gehituko diogu. Nahas dadila ongi almendra karameluarekin. Erretilu bat hartu, ahal dela metalezkoa, eta ekilore olio pixka batekin igurtzi eta gero, bertara irauliko ditugu almendra azukregorrituak. Hozten utziko dugu nahastura gogortzen den arte.

Gogortutakoan, erretilutik bereizi eta eskuz puskak egingo ditugu, karamelua zapi baten barrenean mahaiaren kontra joaz, zatitu egin dadin. Puskak irabiagailuaren ontzian sartu eta indar betean irabiatuko dugu marmelada eta pattarrekin batera. Ur pixka bat gehi genezake baldin eta konpota sobera lodia gelditzen dela ikusten badugu. Itxuraz lodia izan dadila, baina ez trinkotua.

Konpota hau ezin hobea da gazta izozkiarekin batera jateko, edo jogurt naturala gozatzeko. Flasko hermetikoetan gordeko dugu konpota, ongi babestuta argitik, txindurrietatik eta hezetasunetik.

Konpota azukre gorritua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

pattarra

Kakahuete pattar krematsua

Kakahuete pattar krematsua –  Osagaiak 22,5 cl ur 75 cl esne Kakahuete gurina, 100 g 30 g azukre Kakao hauts zimiko bat Gatz pixar bat Ron urtetsua, 4 koilarakada handi Errezeta Ura eta esnea irakinarazi …

sukaldean-fondo0

Pixtatxo krema

Osagaiak 150 g krema 150 g txokolate zuri Gelatina orri bat 9 koilarakada pistatxo ore berdea 375 g esnegain likidoa Errezeta Ontzi batean Maria bainuan nahasiko ditugu txokolate zuria eta pistatxo orea, krema bat lortu …

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a –  Osagaiak Ahuakate bat Indioilar 2 bularki Limoi bat Laranja bat Soja saltsa Fruitu lehor 2 eskukada (nahasketa; urrak, intxaurrak, almendrak,…) Ezpelete piper hautsa Oliba olioa Gatza Molde erako ogia …

Obispo tarta

Obispo tarta, Teresarena

Obispo tarta, Teresarena – Osagaiak 250 g. arbendol edo almendra xehatu 100 g. arbendol osorik 250 g. azukre 8 arrautza-gorringo 8 arrautza-zuringo 125 gr. gurin 30×30 zm-ko ontzi karratu bat (gaileta kaxa metalezko baten tapa …

Mugurdi eta mertxika ur izoztua

Mugurdi eta mertxika ur izoztua

Mugurdi eta mertxika ur izoztua –  Osagaiak Marrubi garbiak eta mertxika mamia, zuritua eta hezurrik gabe, kilo bat Kalitate oneko ardo beltza, 375 cl Limoi baten zukua Ur hotz-hotza, 1,7 litro 300 g azukre Errezeta …