Menua

Kardu entsalada

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kardu bat gordinik
  • 8 koilarakada oliba olio birjina
  • Koilarakada bat sagardo-ozpin
  • Baratxuri ale bat, xehatua
  • Gatza

Errezeta

Kardu gorria da entsaladan jateko dagoen kardu mota. Kardu mota hau lantzeko, laborariak lurrez estaltzen du landarea eta, beraz, orri-mamiak egosi egiten dira lurraren barruan. Ez da horrela kardua izozteko arriskurik, eta bikainak dira halatan gisatzeko edo gordinik jateko.

Hostoen ertzak erretiratu eta bihotza baino ez dugu baliatuko, arra eta erdi oinarritik. Orri-mamiak askatu eta labana zorrotz batez kenduko diegu estaltzen dituen mintza. Ziztada bat egin, mamia erabat zatitu gabe, eta eskuz behartu ondoren azalduko zaizkigu erretiratu beharreko hariak. Orri-mami guztiak garbituko ditugu. 2 cm-ko luzerako zatiak egingo ditugu ondoren. Hirutan zatituko ditugu berriro, luzeran oraingoan, eta ziztada bat egin diegu puska hauei, luzeran oraingoan ere, zatitu gabe ordea. Karduak garbituz joan ahala irauliko ditugu puskak izotz-urez betetako pertz handi batean, kardu puskak bihurrika daitezen. Kurruskari geratuko zaizkigu horrela.

Kardu zati guztiak uretara irauli eta gero sartuko dugu pertza hozkailuan. Ordubete inguruan edukiko dugu han. Xukatu eta zatar batean lehortuko dugu kardua ondoren.

Ozpin-olio bat maneatuko dugu gai guztiekin. Katilu batean nahasi ondoren, karduaren gainean isuriko dugu entsalada-ontzian. Nahasi eta ordu erdian utziko dugu dena pausatzen, ongi busti dadin. Mahairako prest egongo da orduan kardu entsalada.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Kardua txirlekin

Kardua txirlekin

Kardua txirlekin –  Osagaiak Kardu bat Ura Gatza 4 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio 2 koilarakada irin 500 g txirla Kardua egosi den salda, 2 baso handi Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua …

kardua

Karduen garbiketa

Karduen garbiketa –  Beharrezkoak Ura Gatza Karduen garbiketa Teknika / Errezeta Kardutik burua baino ez dugu sukaldean maneatzen. Oinaldetik bizpahiru arra gora, gogorrak eta zailduak daude haren orri-mamiak. Ez du merezi sukaldean prestatzea. Ebaki bat …

Kardua arbendolekin

Kardua arbendolekin

Kardua arbendolekin –  Osagaiak Kardu bat gordinik Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio Eskukada txiki bat arbendol edo almendra, txigortuak eta xerratan moztuak 2 koilaratxokada irin Kardua_egosi den salda, edontzi handi …

sukaldean-fondo0

Kardua tenpuran

Osagaiak Kardu buru xamur bat 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Errezeta Irina, gatza, azukrea eta legamia gopor batean …

sukaldean-fondo0

Kardua orburuekin

Osagaiak Kardu bat gordinik 8 orburu natural, egosiak Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta …