Izokina plantxan baratxuri-olioarekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Osagaiak
- 4 izokin solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak
- 6 koilarakada oliba olio
- 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak
- 3 koilarakada sagardo-ozpin
- Perrexil txikitua
- Limoia
- Gatza
Errezeta
Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu izokin solomoak su bizian, oliba olio pixar batekin. 4 bat minutuan edukiko ditugu su bizi horretan. Erretiratu egingo ditugu, lehor ez daitezen.
Padera garbitu, olioa isuri eta hartan gorrituko ditugu baratxuri xerrak. Sagardo-ozpina isuriko dugu ondoren, erne zipriztinekin!, eta segundo batzuetan irakitan eduki ondoren gaineratuko dugu perrexil xehatua. Baratxuri-olioa gainean garaztatu limoi apurtxo batekin, eta mahairako prest edukiko ditugu izokin solomoak.