Menua

Hegaluze tartarea

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • kg hegaluze edo hegalabur, azal eta hezurrik gabe, labanaz dado txikitan moztua
  • 2 abokat heldu, dadotan moztua
  • Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua)
  • Perrexila, pikatua
  • Pixar bat ziape
  • 2 arrautza gorringo egosi
  • Pixar bat soja saltsa
  • Pixar bat worcestershire saltsa
  • Zorrotada on bat oliba olio birjina
  • Limoi bat, zukutua
  • Koilaratxokada bat maionesa
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

Errezeta

Gopor batean jarri eta oparo gatz-pipertuko ditugu hegaluze dadoak. Gainerako osagaiak erantsi eta koilara batzuen bitartez nahasiko ditugu, ari eta ari, tartare krematsu bezain mamitsu bat lortu arte. Gatz-puntua zuzenduko dugu, hala behar badu.

Kutixi eguna izanez gero, koilarakada eder bat zingiber marmelada erants zeniezaiekete gainerako gaiei, eta zaporez beteriko tartare misteriotsu bat lortuko duzue.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Hegaluze salteatua tomate entsaladaren gainean

Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 200 g bakoitzak Oliba olioa 5 tomate umo 8 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza Errezeta Txortena kendu eta labana zorrotz batez zurituko ditugu tomateak, kontu …

sukaldean-fondo0

Hegaluzea perretxiko saltsan

Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Tipulin bat, zerrenda mehetan moztua 2 eskukada perretxiko garbi, xerratan moztuak (barrengorriak, onddoak, perretxikoak) 2 baratxuri ale Oliba olioa 2 …

Poteko hegaluzea

Poteko hegaluze tradizional egosia

Osagaiak Lehen mailakoa izango da hegaluzea, eta oso freskoa Kristalezko flaskoak garbi eta lehor egongo dira, uztai-itxituraz eta goma berriz hornituak. Oliba olioa erabiliko dugu (0,4º), batzuek eki-lore olioa ere erabiltzen badute ere Errezeta Burua …

Hegaluzea-tomatetan-Javier-Lastras1

Hegaluzea (edo hegalaburra) tomatetan

Hegaluzea (edo hegalaburra) tomatetan Uda betea denean izaten da gurean tunidoen kanpaina. Itsas-herrietan haren usaina sumatuko duzu eguzki-egunetan: erreta edo marmitakoan jarrita, ia beti. Baina ugariak dira hegaluzea (eta hegalaburra) prantatzeko erak. Esan dezagun, hala …

Hegaluzea tipula saltsan

Hegaluzea tipula saltsan

Hegaluzea tipula saltsan –  Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur …