Menua

Hanburgesak

  • hanburgesa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Hanburgesak – 

Osagaiak

  • Kg bat haragi xehatu, hainbat motatakoa: txerria, txahala eta behia
  • 2 arrautza gorringo
  • Perrexil xehatua
  • Ogi mamia, puska eder bat, esnetan beratua eta ondoren xukatua
  • 2 tipula ertain, pikatuak
  • Oliba olioa, tipulak gorritzeko
  • Gatza eta piperbeltza

hanburgesa Errezeta

Tipula pikatua gorrituko dugu lehenik padera batean, gatz pixar batekin. Gorri eta xamur gelditu arte. Xukatu egingo dugu ondoren.

Gopor edo ontzi batean ipiniko ditugu gainerako osagaiak, eta haien gainean erantsiko ditugu tipula potxatuak. Gatza eta piperbeltza emango dugu ondoren, oparo. Eskuz oratuko ditugu gaiak (eskuak garbi ditugula, noski). Gatz-puntua neurtzeko, haragia gordinik dastatzeak nazka ematen badigu, hurraren neurriko bolatxo bat sartuko dugu mikrouhinetan eta segundo batzutan egosten eduki ondoren dastatuko dugu, gatz-puntua egokia den jakiteko.

Eskuaren barruaz itxuratuko ditugu hanburgesak; ogi birrindua axaletik eman eta kaxa hermetiko batean gordeko ditugu, berehala maneatu behar ez baditugu. Jaterakoan frijituko ditugu, padera bero batean eta oliba olio pixar batekin. Tomate saltsarekin edo ziapearekin mahairatuko ditugu.

Frijitu eta gero, tipula saltsa batean edo soberan geratu zaigun haragi saltsa batean murgildu ahal izango ditugu era berean. Sutan edukiko dugu une batzuetan gozatzen, xamur eta melatsu egon daitezen. Etxeko hanburgesak etxeko saltsetan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …

sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta baratxuri ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …

sukaldean-fondo0

Tomateak okelaz beteta Carolaren eran

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko 2 tipulin, xehatuak 3 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Haragi xehatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizenduna, lehorra izan ez dadin) Tomate saltsa, 10 …

haragi salda

Haragi salda

Haragi salda Osagaiak Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g Oilo laurden bat Tipula bat 2 azenario Porru bat Eskutada bat txitxirio 3 litro ur Oliba olio pixka bat Errezeta Kazola zabal batean, oliba oliotan …

behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo zuria, litro laurdena Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, pastilla bat Oliba …