Menua

Gazta tarta txigortua

  • Gazta tarta txigortua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta tarta txigortua –

Osagaiak

  • Hondoa prestatzeko:
  • 250 g irin
  • 175 g gurin guri
  • 50 g azukre
  • Arrautza bat
  • Betegarria prestatzeko:
  • 125 g esnegain
  • 3 arrautza
  • Terrina oso bat Filadelfia gazta
  • Gatza eta mutur bat Roquefort gazta

Gazta tarta txigortua

Errezeta

Moldea prestatzeko: Gai guztiak nahasiko ditugu orea egiteko. Gopor batean nahasiko ditugu lehenik irina eta azukrea. Biraka erabili ondoren erantsiko dugu gurin guria. Orea egiten hasiko gara orduan, koipea ongi nahasiz, eta arrautzak gaineratuko ditugu azkenean. Ongi batu eta oratuko ditugu gai guztiak. Orea goporraren paretetatik askatzen hasia dela sumatu orduko, film paperean bildu eta hozkailuan utziko dugu pausatzen, ordu erdi batez.

Bitan moztuko dugu ondoren orea (bi tarta ertain egin ahal izango ditugu). Arrabolez mehe-mehe zabaldu eta aurrez gurinez igurtzi eta irinez hautseztaturiko molde bat estaliko dugu oreaz. Ongi estutuko dugu orea, moldean behar bezala egoki dadin, eta moztu egingo dugu ondoren soberakina. Ongi zabaldu eta gero, pausatzen utziko dugu orea hozkailuan, 20 minutuan gutxienez. Labean sartuko dugu ondoren, 180º-ko tenperaturan. Aurrez, babarrun lehorrez beteko dugu labe barrua, sulfuroztaturiko paper-orri batean gainean, orea haz ez dadin. 15 bat minuturen ostean aterako dugu orea labetik, eta pausatzen utziko dugu, hoztu arte. Betegarria egingo dugu bitartean.

Betegarria prestatzeko: Nahasi egingo ditugu gopor batean osagai guztiak, bizkor jorik, krema leun-leuna itxuratu arte. Betegarriaren erdia lurrera eror ez dakigun, tarta-hondoaren gainean isuriko dugu, bai, baina labe-erretiluan dagoela, mahaitik laberako bidean tuntunarena ez egitearren. Labean erretako moldearen barruan isuriko dugu betegarria, kontu handiz eta mailara iritsi arte. Labe-erretilua hondora bultzatu, atea itxi eta 200º-ko tenperaturan edukiko dugu erretzen, 25 bat minutuan. Betegarria mamitu dela frogatu beharra dago inolaz ere. Dardaraz ageriko da barruko betegarria eta txigor xamar gainazala. Hozten utzi eta zerbitzatuko dugu tarta.

Gazta tarta txigortua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

Maiteren saltsa barazki egosientzat

Maiteren saltsa, barazki egosientzat

Maiteren saltsa, barazki egosientzat –  Osagaiak 1 Goilarakada perrexil zabarki xehatua 1 Goilarakada tipula xehatua 4-5 goilarakada gazta fresko, “fromage fraiche” edo Filadelfia motakoa. Igurtzekoa, alegia. 1 Goilarakada olibolio birjin extra (OBE) 1/2 Goilarakada limoi …

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Ahuntz gazta fresko bat, dado handi samarretan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada ahuntz gazta Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu …

Gazta frijitu ogitartekoa

Gazta frijitu ogitartekoa

Gazta frijitu ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena Errezeta Labe-erretilu batean, grilan ipiniko dugu opila, irekia eta mamia gora begira. Labean edukiko dugu …

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde –  Osagaiak Ontzi tapadun bat   Errezeta / Teknika Ongi itxia gorde behar da beti gazta, ontzi tapadun batean, zapore arrarorik har ez dezan. Hozkailuko alde epelenean gordeko dugu, beheko aldean. Hutsean …