Menua

Gazta nola gorde

  • Gazta nola gorde
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta nola gorde – 

Osagaiak

  • Ontzi tapadun bat

 

Errezeta / Teknika

Ongi itxia gorde behar da beti gazta, ontzi tapadun batean, zapore arrarorik har ez dezan. Hozkailuko alde epelenean gordeko dugu, beheko aldean. Hutsean ontziraturiko puska bat saltzen badigute, ez dezagun mahaira atera arte ireki. Beste hainbestekoa esango dugu oihaletan edo zatar-paperean bildurik, edo kartoizko edo lastozko kaxen barruan estuturik, aurkezten diren gaztez. Kontsumitu bitartean, ez dezagun gazta agerian utzi.

Jan baino gutxienez bi ordu lehenago edukiko dugu gazta giroko tenperaturan, jaterakoan krematsu egon dadin. Ez du hotza behar, gazta batentzat hotza jatea baino gauza okerragorik ez dago. Eta oso krematsuak badira, kanpoan utziko ditugu, baina bilduak, desitxuratu egin baitaitezke bestela, arraildu, lehertu. Eta horrek ez du erremediorik.

Gazta nola gorde

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ibañez jaunaren zizka

Ibañez jaunaren zizka

Ibañez jaunaren zizka –  Beharrezkoak Ogi xigortua Maionesa Gazta parmesano birrindua Tipula txiki-txiki eginda … Errezeta Madrilgo fisikari batek erakutsi zigun errezeta hau. Ibañez zeukan deitura. Erraza bezain erabilgarria da etxera jendea datorkigunean, geuk eginiko …

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta –  Osagaiak 100 g gurin guri, pomadan 450 g azukre-hauts 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia-hauts Kg bat gazta zuri, joa eta giroko tenperaturan (fromage blanc battu) 3 koilarakada bete irin …

Gazta tarta piku marmeladarekin

Gazta tarta piku marmeladarekin

Gazta tarta piku marmeladarekin –  Osagaiak Hondoa prestatzeko: 2 arrautza 100 g gurin guri, pomadan 100 g azukre 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia hauts Betegarria prestatzeko: 3 terrina gazta fresko, San Millan edo …

Gazta frijitu ogitartekoa

Gazta frijitu ogitartekoa

Gazta frijitu ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena Errezeta Labe-erretilu batean, grilan ipiniko dugu opila, irekia eta mamia gora begira. Labean edukiko dugu …

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin –  Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa   Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …