Menua

Gari-zainzuri zopa hotza

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Litro erdia salda edo ur
  • Gari-zainzuriak fin txikituta, pixka bat zurituak eta beheko alde gogorra kenduta. Kilo erdia.
  • 12 koilarakada esnegain likido
  • 2 arrautza gorringo
  • Azukre pixka bat
  • Gatz pixka bat

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Kazola batean ur asko jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Ez ahaztu azukre pixka bat ere gehitzea. Fin-fin txikitutako zainzuriak ere gehituko ditugu, eta borborka hasten denean, atera eta pixka bat xukatu. Berriz kazola berean jarriko ditugu, xukaturik eta bertara salda edo ura erantsiko dugu. Ura baldin bada jarri duguna, kalitate oneko salda-pastilla bat botako diogu aberasteko. Su motelean jarri eta, gatz pixka bat botata, 15 minutuz irakin dezala. Ordu laurdena pasatuta, irabiatu indartsu bat eman zopa bihurtzeko.

Bitartean, arrautza gorringoak 6 koilarakada esnegainekin nahasiko ditugu. Zopari erantsi arrautza eta esnegaina, eta egon dadila zopa sutan segundo batzuez, osagai guztiak ongi nahas daitezen. Sua motel-motel izango dugu, gorringoa mamitu eta zopa emultsio bihur dadin. Iragazkitik pasarazi, ongi hoztu eta gainerako esnegaina gehitu, 6 koilarakada handi. Berriz irabiatuko dugu, fin-fina gelditu dakigun. Zopa gazitu behar da gero, eta, beharrezkoa balitz, azukre pixka bat eman. Hotz-hotza zerbitzatu zopa hau, vichysoisse bat balitz bezala.

Ogi puska txigortuekin batera ateratzen ahal dugu, edo urdaiazpiko dadoekin edo Burgosko gaztarekin. Gari-zainzuri batzuen mutur salteatuekin, goxo eta polita gelditzen da zopa hau. Lagungarri moduan, kontserbako zainzuri-mutur batzuk ere erabil ditzakegu, eta orduan latako zukua zopari gehitu, gustu ona emateko.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arandoiekin

Osagaiak Bi sorta gari-zainzuri 200 g arandoi, arkume nahiz txahalarenak 2 baratxuri ale, xerratan 5 koilarakada oliba olio Gurina, mutur bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Ordu erdian edukiko ditugu arandoiak ur hotzean. Lehortu eta garbitu …

zainzuriak-saltsan

Zainzuriak saltsan

Zainzuriak saltsan Osagaiak Bi zainzuri sorta, modu naturalean egosiak Irina Arrautza joa Perrexil xehatua Baratxuri ale bat, txiki-txiki egina Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa 3 koilarakada oliba olio Tipulin handi bat, txiki-txiki egina Zainzuriak …

zainzuriak ilar

Zainzuriak ilar freskoekin

Zainzuriak ilar freskoekin Osagaiak Sorta bat zainzuri fresko Ura eta gatza 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak …

zainzuriak-tenpuran

Zainzuriak tenpuran

Zainzuriak tenpuran Osagaiak Zainzuri zuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, …

zainzuriak

Zainzuriak beren horretan

Zainzuriak beren horretan Osagaiak Zainzuri zuri freskoak, 2 sorta Ura eta gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko …