Menua

Gari-zainzuri zopa hotza

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Litro erdia salda edo ur
  • Gari-zainzuriak fin txikituta, pixka bat zurituak eta beheko alde gogorra kenduta. Kilo erdia.
  • 12 koilarakada esnegain likido
  • 2 arrautza gorringo
  • Azukre pixka bat
  • Gatz pixka bat

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Kazola batean ur asko jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Ez ahaztu azukre pixka bat ere gehitzea. Fin-fin txikitutako zainzuriak ere gehituko ditugu, eta borborka hasten denean, atera eta pixka bat xukatu. Berriz kazola berean jarriko ditugu, xukaturik eta bertara salda edo ura erantsiko dugu. Ura baldin bada jarri duguna, kalitate oneko salda-pastilla bat botako diogu aberasteko. Su motelean jarri eta, gatz pixka bat botata, 15 minutuz irakin dezala. Ordu laurdena pasatuta, irabiatu indartsu bat eman zopa bihurtzeko.

Bitartean, arrautza gorringoak 6 koilarakada esnegainekin nahasiko ditugu. Zopari erantsi arrautza eta esnegaina, eta egon dadila zopa sutan segundo batzuez, osagai guztiak ongi nahas daitezen. Sua motel-motel izango dugu, gorringoa mamitu eta zopa emultsio bihur dadin. Iragazkitik pasarazi, ongi hoztu eta gainerako esnegaina gehitu, 6 koilarakada handi. Berriz irabiatuko dugu, fin-fina gelditu dakigun. Zopa gazitu behar da gero, eta, beharrezkoa balitz, azukre pixka bat eman. Hotz-hotza zerbitzatu zopa hau, vichysoisse bat balitz bezala.

Ogi puska txigortuekin batera ateratzen ahal dugu, edo urdaiazpiko dadoekin edo Burgosko gaztarekin. Gari-zainzuri batzuen mutur salteatuekin, goxo eta polita gelditzen da zopa hau. Lagungarri moduan, kontserbako zainzuri-mutur batzuk ere erabil ditzakegu, eta orduan latako zukua zopari gehitu, gustu ona emateko.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

zainzuriak-tenpuran

Zainzuriak tenpuran

Zainzuriak tenpuran Osagaiak Zainzuri zuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, …

zainzuriak ilar

Zainzuriak ilar freskoekin

Zainzuriak ilar freskoekin Osagaiak Sorta bat zainzuri fresko Ura eta gatza 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak salteatuta

Osagaiak Gari-zainzuriak, 2 sorta 2 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko dugu. Gero zuritu. …

zainzuri tortila

Zainzuri tortila

Zainzuri tortila Osagaiak Sorta bat zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu zainzuriei. Zuritu. Muturra bereizi, 2 bat zm, eta xerra finetan moztuko …

sukaldean-fondo0

Gari zainzuri arrautzopila

Osagaiak 2 sorta gari-zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu gari-zainzuriei. zuritu. Muturra bereizi, 2 bat cm, eta xerra mehetan moztuko …