Gari-zainzuri salteatuak idiazabal gaztarekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- Gari-zainzuriak, 2 sorta
- 2 koilarakada gurin
- Koilarakada bat oliba olio
- Idiazabalgo gazta puska bat, arraspatu berria
- Gatza
*Lau pertsonentzat
Errezeta
Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko dugu. Gero zuritu. Hagitz lodiak baldin badira, bitan moztu luzetara. Zartagin batean zartagina jarri eta su ez oso bizian berotu dadila aparra botatzen duela ikusten dugun arte. Zainzuriak sartuko ditugu, baina denek zartaginaren hondoa ukitzeko moduan. Beharrezkoa bada, zenbait txandatan egin. Poliki eman buelta zainzuriei, xuabe-xuabe frijitu daitezen.
Azken 5 minutuetan sua pixka bat bizitu, baina kontuz, ez dadila erre koipea. Gehitu orain oliba olioa, koilarakada bat. Gutxi gorabehera 6 minutuz edukiko ditugu sutan, betiere suaren bizitasunaren arabera eta zainzurien loditasunaren arabera. Dena dela, eginak ote dauden jakiteko modu hoberena bat jatea da. Azken momentuan goxo-goxoak gelditzen dira gurin pixka bat emanez gero. Gero gatz pixka bat erantsi.
Sutatik ateratzeko momentuan, gazta arraspatua parparrean botako dugu, poliki, zainzurien gainean gaztak ez baitu gelditu behar ahi moduan, baizik gazta geruza fin moduan. Plazerraren gailurrera iritsiko gara baldin eta, bukatutakoan, neguko boilur beltzaz estaltzen ahal badugu, par-par botata hau ere. Zerua izan daiteke, paradisua.
Zainzuriak beren horretan
Zainzuriak beren horretan Osagaiak Zainzuri zuri freskoak, 2 sorta Ura eta gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko …
Zainzuri zopa
Zainzuri zopa Osagaiak Litro erdia salda edo ura Kg erdia zainzuri, zurituak eta alde gogorrak kenduak, finki moztuak 12 koilarakada esnegain urtu 2 arrautza gorringo azukrea, zimiko bat gatza, zimiko bat Errezeta Ur ugari jarriko …
Gari-zainzuriak tenpuran
Osagaiak Gari-zainzuriak, sorta handi bat 150 g irin Litro laurden bat ur Azukre pixka bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Koilarakada erdi bat gatz Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …
Gari-zainzuriak salteatuta
Osagaiak Gari-zainzuriak, 2 sorta 2 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Zainzuriei beheko alde gogor eta lurtsua kenduko diegu. Horretarako, behe-behetik tolestu zainzuria eskuekin. Zainzuria alde zati ez hain gogorretik hauts dadin lortuko dugu. Gero zuritu. …
Gari-zainzuriak arandoiekin
Osagaiak Bi sorta gari-zainzuri 200 g arandoi, arkume nahiz txahalarenak 2 baratxuri ale, xerratan 5 koilarakada oliba olio Gurina, mutur bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Ordu erdian edukiko ditugu arandoiak ur hotzean. Lehortu eta garbitu …