Gabon konpota
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Gabon konpota –
Osagaiak
- 2 l ur
- Litro bat ardo beltz, ona
- 400 g azukre
- Kanela, ezpal bat
- Litro laurdena mertxika-zati lehor
- Litro laurdena aran pasa
- Litro laurdena piku lehor
- Litro laurdena mahaspasa
. . .
Errezeta
- Kazola batean, ura eta ardoa isuri eta haietan egosiko ditugu azukrea eta kanela.
- Irakiten hasi orduko erantsiko ditugu mertxika-zati lehorrak. 20 bat minutuan edukiko ditugu gai guztiak, irakin arinean egosten.
- Haien ostean erantsiko ditugu aran eta mahaspasak eta piku lehorrak, beste 20 bat minutuan edukitzeko.
- Udareak edo sagarrak erantsiko ditugu azkenik, zurituak eta zatituak. Beste 20 bat minutuan edukiko dugu guztia egosten.
- Haien buruan, kazola epeltzen utzi eta prest edukiko dugu orduan konpota, izozkiarekin edo saltsa ingelesarekin jateko.