Barbarin frijituak
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Barbarin frijituak –
Osagaiak
- 24 barbarin txiki, arrokakoak
- Irina
- Gatza
- Oliba olioa, frijitzeko
- 2 baratxuri ale
Barbarin frijituak
Errezeta
Ongi garbituko dizkigute barbarinak arrandegian, tripak kendurik, eta burua eta isatsa beren horretan utzirik.
Oliba olioa isuriko dugu zartaginean, bi hatzeko neurria harturik. Su eztian gozatuko ditugu baratxuriak, erre gabe olioa ongi kutsa dezaten. Minutu gutxi batzuen ostean, baratxuriak atera, sua biziagotu eta barbarinak sartuko ditugu, gatza eman eta irinetan azaletik igurtzi eta gero. Buelta eta buelta erabiliko ditugu ondoren. Bizpahiru txandatan egingo ditugu barbarinak, olioaren tenperatura apal ez dadin.
Arrain honen puntua gorrixka da eta mamia hezurretik erraz asko bereizten bada ere, barbarin txikiak ezin goxoagoak dira oliotan ongi txigortzen baditugu. Osorik jan ahal izango ditugu horrela, isatsa, burua eta guzti. Eskandalua izango da hau batzuentzat: odolkia marmeladarekin jan dezatela orduan!
Barbarin frijituak

Barbarinak plantxan, patata, oliba eta albahakarekin
Osagaiak 8 barbarin ertain edo 16 txiki, buruarekin baina ezkata eta triparik gabe Kg bat patata, uretan egosi berriak eta zurituak Eskukada bat oliba beltz, trauskil pikatuak Eskukada bat albahaka, trauskil moztua Oliba olio birjina …

Barbarinak meuniere eran
Osagaiak 8 barbarin ertain, ezkatarik eta alboko hezurrik gabe Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati handi bat 2 limoiren zukua Perrexila, txikitua Irina eta gatza Errezeta Gatza emango diogu arrainari, bi aldeetan eta barrenean. Zartagin …

Barbarinak eskabetxean
Osagaiak 1,5 kg barbarin txiki, garbi eta errairik gabe Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 10 koilarakada oliba olio Koilarakada bat piperrauts gozo Koilarakada …