Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –
Osagaiak
- 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak
- Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak
- Azalore bat
- 10 koilarakada oliba olio
- Tipulin bat, pikatua
- 3 baratxuri ale, osorik
- Koilarakada apal bat piperrauts
- Ura eta gatza
Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin
Errezeta
Kazola zabal batean ipiniko ditugu patatak eta azalorea; urez estali eta gatza emango dugu ondoren. Su eztian edukiko ditugu 20 bat minutuan egosten, xamur geratu arte. Sua itzali baino 5 minutu lehenago sartuko dugu bakailaoa, epe horretan irakitan egon dadin. Xukatu eta gero, erretilu batean jarriko dugu bakailaoa, eta azalorea eta patatak haren ondoan. Barazkiak egosi diren salda pixka bat, 10 koilarakada, gordeko dugu baratxuri-saltsarako.
Padera batean olioa, tipulina eta baratxuriak ipini ondoren, gatza eman eta su bizian edukiko ditugu barazkiak gutxienez 10 minutuan, gorritu eta xamur gelditu arte. Salda erantsi, erne zipriztinekin!, eta beste une batez edukiko dugu guztia irakiten. Padera sutatik atera eta piperrautsa erantsiko dugu. Baratxuri saltsa honetaz garaztatuko ditugu azalorea, bakailaoa eta patata egosiak. Mahairako prest edukiko dugu orduan bakailaoa.
Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin
Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin
Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin – Osagaiak Lupi eder bat edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan 3 koilarakada …
Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean
Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean – Osagaiak Kg bat bakailao kokotx fresko, azalik gabe Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale bat, pikatua Perrexil pikatua Gatza Bakailao kokotxa freskoak …
Vichyssoise, porru eta patata zopa
Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …
Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean patatekin
Osagaiak 900 g bakailao kokotx fresko, azalik gabe Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale bat, pikatua Perrexil pikatua Kg laurdena patata txiki, egosiak eta xafletan moztuak Gatza Errezeta …
Kuiatxoak bakailaoz beteta
Osagaiak Bakailao errezeta bat, ajoarrieroa 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta koilaratxo baten laguntzaz hustu egingo ditugu, kontu handiz, haragi pixka …