Menua

Bakailao freskoa saltsa berdean

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak
  • 200 g arrain salda edo ur
  • 4 koilarakada oliba olio
  • 2 baratxuri xister, pikatuak
  • Ximiko bat irin
  • Perrexil pikatua
  • Gatza

Errezeta

Olioa ipini eta su eztian jarriko dugu kazola zabal bat. Baratxuria erantsi eta, erre gabe betiere, dantzan hasi dela sumatu orduko gaineratuko ditugu bakailao solomoak, irinetan pasa eta gero, azal gora. Su eztian egingo dugu lan, garrantzi badu horrek. Eragin egingo diogu kazolari, hara eta hona, arraina hondoan itsats ez dadin, eta berotasunaren poderioz hasiko da arian-arian arraina zukua eta gelatina isurtzen. Horrenbestez lodituko dugu saltsa. Arrain salda edo ur beroa erantsiko dugu aldiro-aldiro, eta horrenbestez itxuratu dugu saltsa, pixkana-pixkana.

Borbor lasaian hamar bat minutuan eduki ondoren erantsiko dugu perrexila. Azken eragin aldiak eman, gatz puntua zuzendu eta mahairako prest edukiko dugu kazola.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

bakailao-kroketak

Bakailao kroketak

Bakailao kroketak Osagaiak 450 g bakailao papurtu, beratua eta pikatua Tipulin bat, pikatua 2,2 litro esne 75 g gurin eta 75 ml oliba olio birjina 3 arrautza, 2 egosi eta pikatuak eta 1 joa 300 …

sukaldean-fondo0

Kontserbako bakailao arraben arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Kontserbako bakailao-arraben lata pare bat; trinkotuak badaude, dadotan puskatuak 8 arrautza Gatza Errezeta Katilu handi batean arrabak jarri eta perrexila gehitu. Arrautzak jo …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa pil-pilean

Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Oliba olioa, gradu batekoa (1º), puskak ongi estaltzeko moduan 8 baratxuri ale, osorik Kaienako pipermina, mutur bat Errezeta Bakailao puskak ongi sartuko diren kazola batean …

zurrukutuna

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin)

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin) Osagaiak 200 bakailao gazi, papurtua Zopako ogia, zati handi bat 15 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bateko aleak, banaturik Bi koilarakada piper-mami, kontserbakoa Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Ur beroa, litro erdia …

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin mikrouhinetan

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan –  Osagaiak 8 baratxuri xister, xerratan Pipermin lehorra, pixar bat Zorrotada bat oliba olio Ogi txigortua edo zopako ogia, puska eder bat (60 bat g) 4 koilarakada bete tomate saltsa …