Menua

Bakailao brandada

  • Bakailao brandada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao brandada – 

Osagaiak

  • Kg bat bakailao, beratua eta 8 puskatan zatitua
  • Litro laurdena oliba olio birjina
  • Litro laurdena esne
  • Limoi baten zukua

Bakailao brandada

Errezeta

Urez betetako kazola batean ipiniko ditugu bakailao solomoak, azal behera. Lehen irakinaldian aterako dugu bakailaoa, eta pausatzen utziko dugu ondoren, 10 minutuz. Haien ostean, xukatu, azala eta mamia bereizi eta hezurrak erretiratuko ditugu ondoren. Gorde egingo dugu bakailao mamia.

Kazola banatan berotuko ditugu esnea eta oliba olioa: irakin egingo dugu esnea eta epeldu olioa.

Irabiagailu baten ontzian sartuko dugu bakailaoa, eta pure bihurtu arte xehatuko dugu. Ondoren, txandaka erantsiko ditugu esne eta olio beroak, pixkana-pixkana eta irabiagailuari poliki eraginez, maionesa batean ariko bagina bezala. Saltsak ez du loditu behar, arina behar du.

Gopor batean isuri eta limoi zukua erantsiko diogu brandadari, ongi nahasirik guztia. Gatz gehiago emango dugu, hala behar badu. Ogi txigorrak hartan bustirik jango dugu, hotz-hotza.

Bakailao brandada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailao kokotxa freskoak irin-arrautzeztatuak

Osagaiak Kg bat bakailao kokotx fresko, azalik gabe Ximiko bat irin Arrautza joa Oliba olioa Gatza Errezeta Irinetan igurtziko ditugu multzoka bakailao kokotxak, soberakina erretiratuz. Arrautza jo eta hartan bustiko ditugu ondoren puskak. Padera batean …

sukaldean-fondo0

Tomate entsalada oliotan ondutako bakailao gibelarekin

Osagaiak 4 tomate heldu Oliotako bakailao gibela, pote bat olioa kenduta 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala kendu, fruitua …

Bakailao ajoarrieroa

Bakailao ajoarrieroa

Bakailao ajoarrieroa Osagaiak 3 puska bakailao beratu, 250 g bakoitzak Tipulin handi bat, pikatua 4 baratxuri ale, pikatuak 12 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren 10 koilarakada tomate saltsa Kaienako pipermina, pixar bat 10 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Bakailao patea

Osagaiak 750 g bakailao haragi fresko, hezur eta azalik gabe. Bakailao ketua, 3 xerra Bi baso bete esnegain urtu 150 g gurin 2 tipulin, xehetuak Zorrotada bat Xerez ardo Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta …

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua tipula eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …