Menua

Bakailao brandada

  • Bakailao brandada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao brandada – 

Osagaiak

  • Kg bat bakailao, beratua eta 8 puskatan zatitua
  • Litro laurdena oliba olio birjina
  • Litro laurdena esne
  • Limoi baten zukua

Bakailao brandada

Errezeta

Urez betetako kazola batean ipiniko ditugu bakailao solomoak, azal behera. Lehen irakinaldian aterako dugu bakailaoa, eta pausatzen utziko dugu ondoren, 10 minutuz. Haien ostean, xukatu, azala eta mamia bereizi eta hezurrak erretiratuko ditugu ondoren. Gorde egingo dugu bakailao mamia.

Kazola banatan berotuko ditugu esnea eta oliba olioa: irakin egingo dugu esnea eta epeldu olioa.

Irabiagailu baten ontzian sartuko dugu bakailaoa, eta pure bihurtu arte xehatuko dugu. Ondoren, txandaka erantsiko ditugu esne eta olio beroak, pixkana-pixkana eta irabiagailuari poliki eraginez, maionesa batean ariko bagina bezala. Saltsak ez du loditu behar, arina behar du.

Gopor batean isuri eta limoi zukua erantsiko diogu brandadari, ongi nahasirik guztia. Gatz gehiago emango dugu, hala behar badu. Ogi txigorrak hartan bustirik jango dugu, hotz-hotza.

Bakailao brandada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa saltsa berdean

Osagaiak 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak 200 g arrain salda edo ur 4 koilarakada oliba olio 2 baratxuri xister, pikatuak Ximiko bat irin Perrexil pikatua Gatza Errezeta Olioa ipini eta su eztian jarriko …

sukaldean-fondo0

Kontserbako bakailao arraben arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Kontserbako bakailao-arraben lata pare bat; trinkotuak badaude, dadotan puskatuak 8 arrautza Gatza Errezeta Katilu handi batean arrabak jarri eta perrexila gehitu. Arrautzak jo …

bakailao kokotxa

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean –  Osagaiak Kg bat bakailao kokotx fresko, azalik gabe Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale bat, pikatua Perrexil pikatua Gatza Bakailao kokotxa freskoak …

sukaldean-fondo0

Bakailao eta mahaspasa enpanada

Osagaiak Kg bat irin Ura, litro erdia inguru 800 g gurin 4 tipulin handi, zerrendatan moztuak dl erdia oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo 2 baratxuri-ale, pikatuak 2 koilarakada bete perrexil xehatu Gatza 750 g …

sukaldean-fondo0

Kuiatxoak bakailaoz beteta

Osagaiak Bakailao errezeta bat, ajoarrieroa 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta koilaratxo baten laguntzaz hustu egingo ditugu, kontu handiz, haragi pixka …