Menua

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin

  • Azalore eta brokoli egosia
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin – 

Osagaiak

  • Azalore eder bat
  • Brokoli pare bat
  • 4 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • 8 koilarakada oliba olio
  • Ximiko bat piperrauts gozo
  • Eskukada handi bat bakailao geza, beratua eta zati ertainetan moztua
  • Ximiko bat irin
  • Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko
  • Gatza

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin

Errezeta

Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Azalorea eta brokolia garbituko ditugu ondoren. Zuztarra moztu eta mulkoak bananduko ditugu. Garrantzitsua da mulkoak sorrarazten dituen zuztarra edo zurtoina ez botatzea, azalorearen gainerako aldeekin egosi ahal izango baitugu zuritu eta hirutan edo lautan zatitu ostean. Alde goxoena da hori. Ur hotzean ongi garbitu, xukatu eta, ura irakiten hasi orduko, sartuko ditugu azalore eta brokolia eltzean. 10/15 minutuan edukiko ditugu sutan, tapatu gabe. Kolore horia hartuko du azaloreak, tapatzen badugu. Labanaren punta zati lodienean ziztatuz jakingo dugu xamur dagoen ala ez.

Bakailao puskak irinetan axaletik pasa eta gero, olio oso beroan frijituko ditugu, ongi gorritu arte. Xukatu egingo ditugu ondoren.

Padera txiki batean, olio berotan jarriko ditugu baratxuriak. Sutatik atera eta piperrautsa erantsiko dugu. Biraka eragingo diogu etengabe zurezko zaliari, piperrautsa olioarekin ongi nahas dadin. Baratxuri saltsa hau brokoli egosi eta xukatu berriaren eta bakailao zatien gainean isuri eta, gatz pixarra eman ondoan, mahairako prest edukiko dugu guztia.

Kasu!

Azenario eta ilar batzuk, dena batera egosita eere lagungarri bikaina dira.

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin –  Osagaiak 900 g bakailao kokotx fresko, azalik gabe Kg laurdena ilar, zurituak. Xamurrak izan daitezela Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale …

sukaldean-fondo0

Brokoli egosia baratxuri saltsarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa pil-pilean

Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Oliba olioa, gradu batekoa (1º), puskak ongi estaltzeko moduan 8 baratxuri ale, osorik Kaienako pipermina, mutur bat Errezeta Bakailao puskak ongi sartuko diren kazola batean …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …

Bakailao ajoarrieroa

Bakailao ajoarrieroa

Bakailao ajoarrieroa Osagaiak 3 puska bakailao beratu, 250 g bakoitzak Tipulin handi bat, pikatua 4 baratxuri ale, pikatuak 12 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren 10 koilarakada tomate saltsa Kaienako pipermina, pixar bat 10 koilarakada …