Menua

Aza odolki errearekin

  • Aza odolki errearekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Aza odolki errearekin – 

Osagaiak

  • 2 tipula-odolki
  • Aza bat
  • 8 koilarakada oliba olio
  • 4 baratxuri ale, xerratan
  • Gatza

Aza odolki errearekin

Errezeta

Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian kenduko diegu hostoei erdialdeko zurtoina eta ur ugari jarriko dugu ondoren irakitan, gatz pixka batekin. Hostoak garbitu, lehortu eta zatitu egingo ditugu ondoren, zati ertainetan. Ur irakitan sartuko ditugu eta 20 minutuan edukiko ditugu egosten, eltzea tapatu gabe. Xukatu eta eltzearen gainean edukiko dugu aza. Bitartean, baratxuri-olio errea prestatuko dugu padera batean: baratxuriak gorritu direnean, isuriko dugu olio errea azaren gainean. Gatz pixka bat emango dugu, behar izanez gero. Aza oliotan alde guztietatik busti eta odolki errearen ondoan zerbitzatuko dugu.

Odolkia egiteko, zulatu egin dugu lehenik eta osorik ipini dugu ondoren gaiak itsasten ez diren padera batean, su eztian eta behar adina iraulaldi emanez, ongi erre eta bere koipean ongi gorri dadin. Bero-bero eta lehertzeko zorian dagoela sumatu orduko aterako dugu paderatik; zatitu eta, arestian adierazi bezala, aza egosi berriaren ondoan zerbitzatuko dugu.

Aza odolki errearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Aza purea

Aza purea

Aza purea –  Osagaiak Aza bat Oliba olioa, litro laurdena 4 baratxuri ale, zerrendatan 100 g patata pure Gatza Aza purea Errezeta Aza bitan egin. Erdialdeko zurtoina kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal dela, kendu …

Aza patatekin

Aza patatekin

Aza patatekin –  Osagaiak Aza bat 2 patata eder 15 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan Gatza Aza patatekin Errezeta Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian kenduko …

Aza shangai eran

Aza shangai eran

Aza shangai eran –  Osagaiak 500 g aza hosto, zerrenda mehetan zatitua 2 eskukada Malagako mahaspasa, uretan beratuak lehor baleude 4 koilarakada oliba olio Piperrautsa, koilarakadatxo bat Gatza Aza shangai eran Errezeta Gaiak hondoan itsatsiko …

Odolki salteatua

Odolki salteatua

Odolki salteatua –  Osagaiak 2 tipula-odolki fresko Oliba olioa Errezeta Xerra oso loditan moztu eta tanta batzuk olio isuritako padera batean txigortuko ditugu su bizian bi alde zapaletatik, azal kraskatsu bat itxuratu arte. Jakiak itsasten …

Odolkia erreta

Odolkia erreta

Odolkia erreta –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egin bitartean leher ez daitezen. Paderan olio pixar bat isuri eta su bizian jarriko dugu. Hartan ipiniko ditugu …