Menua

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

  • Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa
  • Antxoa 8
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Antxoa 8Opil eder bat, bitan irekia
  • Lata txiki bat atun oliotan, ongi xukatua
  • Xorta bat oliba olio birjina
  • 6 antxoa, gatzetan onduak
  • 8 pipermin ertain, ozpinetan onduak eta txortenik gabe

Errezeta

Euskal Herrian beste inork ez bezala prestatzen dute ogitarteko hau Migeltxok, Pilik eta Josunek, Donostiako Gros auzoko, Bodega Donostiarra tabernako arduradunek. Berek egina ez bada, nolabaiteko hurbilketa izango da beste edozeinek eginiko ogitartekoa. Milioika eginak dituzte honez gero!

Bitan irekiko dugu ogia. Atuna ongi xukatu eta sardexka baten hortzez papurtuko dugu, finago izan dadin. Xorta bat oliba olio isuriko dugu haren gainetik, batzeko. Opil erdi batean zabalduko dugu atuna, eta haren gainean ipiniko ditugu antxoa xerrak eta piperminak. Opil erdiak batu, ongi estutu, mamiak zukuak har ditzan eta, bide batez, gure eskuak ongi koipezta daitezen, eta barrura ogitartekoa!

Mokofinenek, Migeltxok dioen bezala, beste gairik erantsi aurretik opilaren barrua maionesa lodi batez igurztea eskatzen dute. Ahal eta nahi bezala joka dezagun, neska-mutilok!

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Atun mendrezka errea baratxuri-olioarekin

Osagaiak Atun mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil pikatua Gatza Errezeta Alde bietatik gatza eman ondoren, txigortzen jarriko dugu padera …

sukaldean-fondo0

Atun mendrezka errea tipula eta pipermin frijituekin

Osagaiak Atun mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 4 tipula, zerrendatan moztua Oliba olioa 24 pipermin fresko Perrexil pikatua Gatza 2 koilarakada eguzki-lore olio Koilarakada bat sagardo-ozpin Errezeta Kazola edo padera bat …

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak –  Osagaiak Kg bat antxoa, osorik eta ezkatarik gabe Kg bat gatz larri Oliba olio birjina Baratxuri xehatua Errezeta Ontzi zabal batean, geruzatan antolatuko ditugu antxoak eta gatz larria. …

Atun salteatua tomate entsalada gainean

Atun salteatua tomate entsalada gainean

Atun salteatua tomate entsalada gainean –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 200 g bakoitzak Oliba olioa 5 tomate umo 8 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza … Errezeta Txortena kendu eta …

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak) Antxoak era honetan egiteak, lan apur bat emango dizu, banaka maneiatu behar baitira aleak, baina ez zara batere damutuko: ezagutzen dugun era onentakoa da hau, baldin eta ez bazaio arrautzari gehiegi frijitzen …