Menua

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

  • Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa
  • Antxoa 8
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Antxoa 8Opil eder bat, bitan irekia
  • Lata txiki bat atun oliotan, ongi xukatua
  • Xorta bat oliba olio birjina
  • 6 antxoa, gatzetan onduak
  • 8 pipermin ertain, ozpinetan onduak eta txortenik gabe

Errezeta

Euskal Herrian beste inork ez bezala prestatzen dute ogitarteko hau Migeltxok, Pilik eta Josunek, Donostiako Gros auzoko, Bodega Donostiarra tabernako arduradunek. Berek egina ez bada, nolabaiteko hurbilketa izango da beste edozeinek eginiko ogitartekoa. Milioika eginak dituzte honez gero!

Bitan irekiko dugu ogia. Atuna ongi xukatu eta sardexka baten hortzez papurtuko dugu, finago izan dadin. Xorta bat oliba olio isuriko dugu haren gainetik, batzeko. Opil erdi batean zabalduko dugu atuna, eta haren gainean ipiniko ditugu antxoa xerrak eta piperminak. Opil erdiak batu, ongi estutu, mamiak zukuak har ditzan eta, bide batez, gure eskuak ongi koipezta daitezen, eta barrura ogitartekoa!

Mokofinenek, Migeltxok dioen bezala, beste gairik erantsi aurretik opilaren barrua maionesa lodi batez igurztea eskatzen dute. Ahal eta nahi bezala joka dezagun, neska-mutilok!

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Atun ogitartekoa

Atun ogitartekoa

Atun ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Lata txiki bat hegaluze oliotan, ongi xukatua eta zatitan bereizia Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta oliotan, baratxuri ale gordin batekin, edukiak Errezeta Oliba …

Atuna perretxiko saltsan

Atuna perretxiko saltsan

Atuna perretxiko saltsan –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipulin bat, zerrenda mehetan moztuak 2 eskukada perretxiko garbi, xerratan moztuak (barrengorriak, onddoak, perretxikoak) 2 …

Pizza antxoilekin

Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka

Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka –   Pagotxa RZkeko bideoa … Osagaiak 250g irin 125cl ur 7g legami 7g gatz 25g oliba olio tomate saltsa litro bat 2 mozzarela bola albaka antxoa poto bat …

tapenade saltsa

Tapenade saltsa

Tapenade saltsa –  Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak) Antxoak era honetan egiteak, lan apur bat emango dizu, banaka maneiatu behar baitira aleak, baina ez zara batere damutuko: ezagutzen dugun era onentakoa da hau, baldin eta ez bazaio arrautzari gehiegi frijitzen …