Menua

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

  • Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa
  • Antxoa 8
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Antxoa 8Opil eder bat, bitan irekia
  • Lata txiki bat atun oliotan, ongi xukatua
  • Xorta bat oliba olio birjina
  • 6 antxoa, gatzetan onduak
  • 8 pipermin ertain, ozpinetan onduak eta txortenik gabe

Errezeta

Euskal Herrian beste inork ez bezala prestatzen dute ogitarteko hau Migeltxok, Pilik eta Josunek, Donostiako Gros auzoko, Bodega Donostiarra tabernako arduradunek. Berek egina ez bada, nolabaiteko hurbilketa izango da beste edozeinek eginiko ogitartekoa. Milioika eginak dituzte honez gero!

Bitan irekiko dugu ogia. Atuna ongi xukatu eta sardexka baten hortzez papurtuko dugu, finago izan dadin. Xorta bat oliba olio isuriko dugu haren gainetik, batzeko. Opil erdi batean zabalduko dugu atuna, eta haren gainean ipiniko ditugu antxoa xerrak eta piperminak. Opil erdiak batu, ongi estutu, mamiak zukuak har ditzan eta, bide batez, gure eskuak ongi koipezta daitezen, eta barrura ogitartekoa!

Mokofinenek, Migeltxok dioen bezala, beste gairik erantsi aurretik opilaren barrua maionesa lodi batez igurztea eskatzen dute. Ahal eta nahi bezala joka dezagun, neska-mutilok!

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Atuna eskabetxean

Osagaiak 1,5 kg atun, garbi domina lodietan moztua (hobe isats aldekoak badira, samurragoak baitira) Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak Porru bat, xerratan 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 4 …

Antxoak gatzetan onduak

Antxoak gatzetan onduak

Antxoak gatzetan onduak –  Osagaiak Antxoak, nahi bezain bat Gatz larria Ura Oliba olioa … Errezeta Antxoak oso freskoak izango dira, atzeman berriak, antxoaren garaiaren hasierakoak (Apirila-Maiatza), tripa arrabaz beterik eduki dezan. Pertz batean edukiko …

sukaldean-fondo0

Atun arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak 4 atun puska eder (atuna oliotan edo eskabetxean), xukatua eta izpitua 8 arrautza Gatza Errezeta Katilu handi batean atuna jarri eta perrexila gehitu. …

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak –  Osagaiak Kg bat antxoa, osorik eta ezkatarik gabe Kg bat gatz larri Oliba olio birjina Baratxuri xehatua Errezeta Ontzi zabal batean, geruzatan antolatuko ditugu antxoak eta gatz larria. …

Atun salteatua tomate entsalada gainean

Atun salteatua tomate entsalada gainean

Atun salteatua tomate entsalada gainean –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 200 g bakoitzak Oliba olioa 5 tomate umo 8 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza … Errezeta Txortena kendu eta …