Menua

Arroza karraspinekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Karraspinak krema errezeta bat
  • Tipulin bat, fin zatitua
  • 500 g arroz
  • Edontzi bat ardo zuri
  • 1,3 l salda edo ur (haragi-salda pastillaz hornitua)
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Koilarakada bat Idiazabalgo gazta birrindu
  • Gatza

Errezeta

Kazola batean, bi koilarakada oliotan jarriko dugu tipulina potxatzen, gazta pixka batez, 15 bat minutuan. Epe honen ostean, ardo zuriaz busti eta urritzen utziko dugu guztia, erabat lurrindu arte. Arroz zuria erantsi eta, gaiei zurezko koilara batez etengabe eragiten ari garela, pixkana-pixkana hasiko gara salda edo ura isurtzen. Egosten mantenduko dugu guztia salda edo ur beroa bukatu arte. 15 minutukoa izango da arrozaren egoste denbora.

Karraspinak kreman erantsiko ditugu ondoren. Salda gehiago erantsiko dugu jakia trinkoegi eta lotuegi geratu bazaigu. Krematsu eta mamitsu behar du arrozak, ez trinko.

Sutatik atera eta gazta birrindua eta gainerako oliba olioa erantsiko ditugu. Biraka nahasiko dugu guztia.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin Osagaiak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Tipula bat, pikatua Xorta bat leka, haririk gabe eta zatituak 2 eskukada txanpinoi, zatituak 4 orburu garbi, laurdenkatuak Alberjinia …

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Arrozesnea arrautza gorringoekin –  Osagaiak 3 litro esne 9 koilarakada arroz, pikor biribilekoa 18 koilarakada bete azukre Kanela adaxka bat 3 arrautza gorringo Gurin zati bat, ederra Arrozesnea arrautza gorringoekin Errezeta Arrautza gorringoak eta gurina …

Risottoa

Risottoa

Risottoa –  Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 2 baratxuri ale, xehatuak 2 tipulin handi, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur Koilarakada bat gazta koipetsu, birrindua 2 koilarakada esnegain, …

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Onddo freskoak, hiru kilo laurden 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro …

PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …