Menua

Arkume besoa erreta

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 arkume beso (umerri edo bildots). 800 g ingurukoa bakoitza
  • 2 baratxuri-buru
  • Baso bete ur
  • Zorrotada bat ardo zuri
  • Gatza

Errezeta

Gatza eman eta gero, erretilu zabal batean ipiniko ditugu arkume besoak, ahoz gora. Baratxuri-buruak erantsi eta ura eta ardoa isuriko ditugu ondoren. Aurrez 200º-ko tenperaturan beroturiko labean sartuko ditugu arkume besoak, eta ordu eta erdian edukiko ditugu han, beren zukuarekin etengabe bustiz. Erretze epearen erdia bete orduko, irauli egingo ditugu besoak beste aldetik egin daitezen. Irauli ondoan, ez da komenigarria haragia berriro bustitzea, bukaeran ongi txigortu eta kraskatsu gera dadin. Erretiluaren hondoak heze behar du beti, ez du lehortu behar; besoak giro hezean erre behar du. Ura edo ardoa erantsiko dugu, beharra sumatu orduko. Beren zukuan eta baratxuriekin zerbitzatuko ditugu arkume besoak.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …

sukaldean-fondo0

Arkume arandoi ogi-arrautzeztatuak

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osorik Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor hasi orduko …

sukaldean-fondo0

Arkume hankak saltsan

Osagaiak 24 arkume-hanka, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio …

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …

sukaldean-fondo0

Arkume arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …