Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan –
Osagaiak
- Antxoa marinatuen errezeta bat
- Kg erdia patata, uretan egosiak eta zurituak
- Xorta bat perrexil, trauskil pikatua
- Oliba olio birjina
- Xorta bat limoi zuku
- Gatza eta piperbeltz eho berria
…
Errezeta
Marinatu berri direnean, oliotan murgildu aurretik, ongi xukatu, lehortu eta portzelanazko erretilu batean zabalduko ditugu antxoak. Garrantzitsua da patatak oraindik epel daudela xerratzea: antxoekin batera ipiniko ditugu gatz-piperra eman ondoren. Katilu batean, nahasi eta sardexkaz joko ditugu batera olioa eta limoi zukua. Antxoa-pataten gainean garaztatuko dugu gero limoi-olioa. Perrexila gainetik hautseztatu eta, kontu handiz, hauts ez daitezen, nahasiko ditugu ondoren antxoak eta patatak. Mahairako prest edukiko ditugu orduan.