Menua

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

  • Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak – 

Osagaiak

  • Kg bat antxoa, osorik eta ezkatarik gabe
  • Kg bat gatz larri
  • Oliba olio birjina
  • Baratxuri xehatua

Errezeta

Ontzi zabal batean, geruzatan antolatuko ditugu antxoak eta gatz larria. 12 orduz utziko dugu guztia pausatzen, leku idor fresko batean. Epe horren ondoan, harraska zabal batera irauliko ditugu antxoak. Txukun garbituko ditugu ondoren, ur hotzean, gatz arrasto guztiak kentzeko. Burua, tripak eta hezurra kendu, ongi lehortu eta erretilu zabal batean ipiniko ditugu. Baratxuri pikatua gainetik zabaldu eta oliba olio birjina ugariz garaztatuko ditugu ondoren antxoak.

Bikaina da errezeta hau bera sardinekin.

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

saltsa herdoila

Saltsa herdoila

Saltsa herdoila –  Osagaiak 2 arrautza gorringo, egosiak eta pikatuak Arrautza gorringo bat, gordinik Litro laurdena oliba olio birjina Koilarakada bat Xerez ozpin Koilarakada bat tomate kontzentratu edo, hura ezean, ohiko tomate saltsa Azafraia, 8 …

Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan

Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan

Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan –  Osagaiak Antxoa marinatuen errezeta bat Kg erdia patata, uretan egosiak eta zurituak Xorta bat perrexil, trauskil pikatua Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Gatza eta piperbeltz eho berria …

Antxoa beteak

Antxoa beteak

Antxoa beteak –  Osagaiak 40 antxoa, ahalik eta handienak, kg bat guztira. 4 tipula, zerrenda finetan moztuak 4 piper berde, zerrenda finetan moztuak 3 koilarakada oliba olio Irina eta arrautza joa, irin-arrautzeztatzeko Gatza Errezeta Piperrekin …

Antxoa marinatuak

Antxoa marinatuak

Antxoa marinatuak Osagaiak Litro erdia ozpin, ardo zuriarena 400 cl ur 100 g gatz 1,5 kg antxoa fresko Oliba olio birjina … Errezeta Nahasi egingo ditugu ozpina, ura eta gatza, marinada prestatzeko. Antxoak garbituko ditugu …

Antxoak kazolan

Antxoak kazolan

Antxoak kazolan –  Osagaiak Kg bat antxoa fresko 3 tipula, zerrenda mehetan zatituak 3 piper berde, zerrenda mehetan zatituak 8 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza … Errezeta Sutan jarri eta kazolan ipiniko …