Menua

Antxoa frijituak

  • Antxoa frijituak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Antxoa frijituak

Antxoa garaia denean,  gutxi izaten dira halako gutiziak baldin eta bi gauza hartzen badira kontutan: arraina fresko-freskoa izatea eta ez gehiegi egitea. Tamainan behar du guztiak. Gurean martxo aldera hasten da kanpaina eta hegaluzearenarekin batera, garrantzizkoena da gure arrantzaleentzat. Hori bai, oso maiz, antxoatara irten arren, sardina edo txitxarroarekin bueltatu beharra izaten da.

Osagaiak:

  • Kg bat antxoa, bururik eta triparik gabe
  • Oliba olioa, 0,4º
  • 8 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • Gatza eta Kaienako pipermin bat
  • Perrexil xehatua (nahi izatera)

Errezeta:

  1. Sutan jarriko dugu padera, oliba olioa eta kaiena barruan eta kea ateratzen hasi arte egongo gara, olioa erretzen utzi gabe nolanahi ere. Baratxuri xerrak erantsiko ditugu ondoren. Berehala gorrituko dira eta segidan paderaratuko ditugu antxoak gatz emanak izango dira ordurako.
  2. Bitsadera batez, iraulka erabiliko ditugu oliotan 30 segundo inguruan. Antxoen neurria da horretan kontua.
  3. Plater batera aterako ditugu, bitsaderaz betiere, olio eta baratxuritan ongi bustirik, eta perrexila hautseztatuko dugu ondoren haien gainean. Antxoak ez dira gehiegi frijitu behar, lehor ez daitezen.

Kasu!

Olioa ongi berotzea eta baratxuriak gero eranstea, horra berealdiko garrantzia duen zerbait. Antxoak batera eta denbora-tarte txikian frijituko dira horrela egiten badugu. Oker jokatuko genuke olioa baratxuri xerrekin batean berotu nahi izan bagenu: baratxuriak gorrituko lirateke eta olioak ez lukete antxoak frijitzeko adina tenperatura izango. Gaizki frijiturik eta bera-bera geratuko litzaizkiguke seguruenik antxoak.

Antxoa frijituak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Antxoak gatzetan onduak

Antxoak gatzetan onduak

Antxoak gatzetan onduak –  Osagaiak Antxoak, nahi bezain bat Gatz larria Ura Oliba olioa … Errezeta Antxoak oso freskoak izango dira, atzeman berriak, antxoaren garaiaren hasierakoak (Apirila-Maiatza), tripa arrabaz beterik eduki dezan. Pertz batean edukiko …

Antxoak gatzetan

Antxoak gatzetan

Antxoak gatzetan –  Osagaiak 2 kg antxoa Gatz larria Oliba olio birjina, estra. … Errezeta Burua kendu antxoei. Tripak ere atera. Ez hausteko ahaleginak eginez, behatz-mamiekin ireki eta erdiko hezurra aterako diegu. Antxoa bitan irekita …

Antxoa marinatuak

Antxoa marinatuak

Antxoa marinatuak Osagaiak Litro erdia ozpin, ardo zuriarena 400 cl ur 100 g gatz 1,5 kg antxoa fresko Oliba olio birjina … Errezeta Nahasi egingo ditugu ozpina, ura eta gatza, marinada prestatzeko. Antxoak garbituko ditugu …

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin –  Osagaiak Antxoa marinatuak 8 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerra mehetan moztuak Errezeta Marinatu berri direnean, oliotan murgildu aurretik, ongi xukatu, lehortu eta portzelanazko erretilu batean zabalduko ditugu antxoak. …

tapenade saltsa

Tapenade saltsa

Tapenade saltsa –  Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …