Amamaren baratxuri salda
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Amamaren baratxuri salda
Osagaiak
- 2 berakatz edo baratxuri ale
- Gatza
- Ura
- Ogi puska bat
- Zorrotada bat oliba olio birjina
…
Errezeta
Errezeta hau, munduko xinpleena, ez da lau lagunentzat, bakar batentzat baizik. Urdaila triste, ondoezik edo bihotzerreaz gaudenean hartuko dugu salda hau. Ajeak jota gaudenean, beraz. Ez du huts egingo.
- Eltze txiki batean, ura jarriko dugu egosten, berakatz ale birekin.
- Irakiten utziko dugu, borbor handian, bost-zazpi minutuan.
- Sua itzali, gatza eman, zorrotada on bat olio isuri eta ahalik eta beroen hartuko dugu, mingaina erre gabe. Kontuz!
Kasu!
Ogi zatiak erantsi ahal izango ditugu, zopa moduan jateko. Ez horregatik!
Amamaren baratxuri salda
Maionesa baratxuri gordinarekin
Maionesa baratxuri gordinarekin – Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatza, ximiko bat 2 baratxuri ale, zurituak Maionesa baratxuri gordinarekin Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren …
Berakatza ahora etor ez dakigun
Berakatza edo baratxuria ahora etor ez dakigun, hoberena da zuritu, zatitu eta haren barruan dagoen ernamuina kentzea, oso pisua baita janez gero. Ernamuin hori berdekara kolorekoa izaten da. gainera, lizun kontutan ibiltzeko asmoz bazaude, gainera, …
Baratxuri zopa
Baratxuri zopa Osagaiak 8 baratxuri ale, xerratan moztuak Pipermin lehorra, ximiko bat 4 koilarakada oliba olio Zopako ogia, ukabil baten neurriko puska Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Koilarakada bat piper-mami, kontserbakoa Piperrauts gozoa, ximiko bat …
Ganbak baratxuritan
Ganbak baratxuritan – Osagaiak 40 ganba 8 baratxuri ale 4 kaienatxo 10 goilarakada oliba olio gatza … Errezeta Ganbak zuritu eta hotzetan gorde. Baratxuri atalak zuritu eta xerratu. Zartagin txiki batean, baratxuria eta kaienak gorritzen …
Ozpin-olioa baratxuriekin
Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia 200 g Xerezko ardo-ozpin Soja saltsa, bi koilarakada Limoi zukua, litro laurdena 6 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Gatza eta piperbeltz beltza, …