Menua

Antxoa eta gazta ogitartekoa

  • Antxoa eta gazta ogitartekoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Antxoa eta gazta ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Opil eder bat, bitan irekia
  • 8 antxoa, gatzetan onduak eta xukatuak
  • 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena
  • Xorta bat oliba olio birjina

Errezeta

Labe-erretilu batean, grilan ipiniko dugu opila, irekia eta mamia gora begira. Labean edukiko dugu minutu batzuetan, txigortzen hasi arte. Opil erdia labetik atera, oliba olio birjinaz igurtzi eta antxoak ipiniko ditugu gainean. Beste opil erdiaren gainean ipiniko ditugu gazta xerra meheak eta minutu guzti batzuetan edukiko dugu labean, gazta desegin eta azaletik txigor dadin. Bi opil erdiak batu, estutu eta hozten utziko dugu ogitartekoa segundo batzuetan, jaterakoan ez erretzeko.

Ohiko gazta eta antxoa ogitarteko hotzaren bertsio landuago bat da hau, baina bestea ere oso goxoa da. Garaiak aurrera doaz, ordea, eta modu hau zaporetsuagoa da. Molde klasikoaren ildotik jo nahi dutenek, badakite: ogi tartean Idiazabal gazta xerra meheak ipini, haien gainean gatzetan onduriko antxoa xerrak zabaldu, eta listo!

Antxoa eta gazta ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia Lata txiki bat atun oliotan, ongi xukatua Xorta bat oliba olio birjina 6 antxoa, gatzetan onduak 8 pipermin ertain, ozpinetan onduak eta txortenik …

Pizza antxoilekin

Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka

Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka –   Pagotxa RZkeko bideoa … Osagaiak 250g irin 125cl ur 7g legami 7g gatz 25g oliba olio tomate saltsa litro bat 2 mozzarela bola albaka antxoa poto bat …

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin –  Osagaiak 4 “tuterako” kukulu 250-300 g oilasko bularki 8 antxoa xerra 10 g mostaza 100 g jogurt natural krematsu Oliba olioa Tipulina ale 1 Baratxuri laurdena … Errezeta: Kukuluak …

tapenade saltsa

Tapenade saltsa

Tapenade saltsa –  Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …

Antxoak gatzetan onduak

Antxoak gatzetan onduak

Antxoak gatzetan onduak –  Osagaiak Antxoak, nahi bezain bat Gatz larria Ura Oliba olioa … Errezeta Antxoak oso freskoak izango dira, atzeman berriak, antxoaren garaiaren hasierakoak (Apirila-Maiatza), tripa arrabaz beterik eduki dezan. Pertz batean edukiko …