Menua

Ahate errota konfitatuak entsaladan

  • Ahate errota
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate errota konfitatuak entsaladan – 

Osagaiak

  • Kg erdia ahate errota, koipean konfitatuak
  • Tipula txiki bat, pikatua
  • Perrexil xehatua
  • Eskarola edo uraza edo entsalada-barazki berderen bat, garbia xukatua
  • Oliba olio birjina
  • Sagardo-ozpina
  • Gatza

Errezeta

Ongi xukatuko ditugu lehenik beren koipean konfitaturiko errotak. Padera zabal batean, koilarakada oparo bat ahate koipe jarri eta su gainean jarriko dugu, tipularekin batean. Gatz pixka bat eman eta gozatzen utziko dugu tipula, gorri eta xamur gelditu arte. Xukaturiko errotak erantsiko dizkiogu orduan tipulari, xerratan zatituak. Kolorea uzten utziko diegu, su eztiagoan oraingoan. Aldiro erretiratuko dugu paderan metatuko den koipea. Tanta batzuk sagardo-ozpin gaineratu eta murrizten utziko dugu, usaina baino ez dadin geldi. Perrexil xehatu ugari hautseztatuko dugu haren gainetik.

Gatz-puntua zuzendu ondoren, gopor batean jarriko ditugu errota epelak eta haien gainean entsaladako barazkiak, eskarola nahiz uraza, oliba olio birjina, ozpin eta gatzetan onduak. Plater banatan zerbitzatuko ditugu jakiak, lehenengo entsalada eta ondoren errotak, nahasi gabe, berotasunak entsaladako barazkien hostoak zimel ez ditzan.

Ahate errota konfitatuak entsaladan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran –  Osagaiak 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte 3 baratxuri ale, pikatuak 8 koilarakada oliba olio birjina Limoi zukua Mutur bat ale-ziape Tomate …

Ahate gibela

Ahate gibela nola moztu

Ahate gibela nola moztu –  Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran –  Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua –  Osagaiak Ahate eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Kg erdia arbi, txikiak, xamurrak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 tomate, pikatuak 3 baratxuri ale, pikatuak Galleta maria bat Ezkaia, adaxka bat …

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …