Menua

Ahate errota konfitatuak entsaladan

  • Ahate errota
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate errota konfitatuak entsaladan – 

Osagaiak

  • Kg erdia ahate errota, koipean konfitatuak
  • Tipula txiki bat, pikatua
  • Perrexil xehatua
  • Eskarola edo uraza edo entsalada-barazki berderen bat, garbia xukatua
  • Oliba olio birjina
  • Sagardo-ozpina
  • Gatza

Errezeta

Ongi xukatuko ditugu lehenik beren koipean konfitaturiko errotak. Padera zabal batean, koilarakada oparo bat ahate koipe jarri eta su gainean jarriko dugu, tipularekin batean. Gatz pixka bat eman eta gozatzen utziko dugu tipula, gorri eta xamur gelditu arte. Xukaturiko errotak erantsiko dizkiogu orduan tipulari, xerratan zatituak. Kolorea uzten utziko diegu, su eztiagoan oraingoan. Aldiro erretiratuko dugu paderan metatuko den koipea. Tanta batzuk sagardo-ozpin gaineratu eta murrizten utziko dugu, usaina baino ez dadin geldi. Perrexil xehatu ugari hautseztatuko dugu haren gainetik.

Gatz-puntua zuzendu ondoren, gopor batean jarriko ditugu errota epelak eta haien gainean entsaladako barazkiak, eskarola nahiz uraza, oliba olio birjina, ozpin eta gatzetan onduak. Plater banatan zerbitzatuko ditugu jakiak, lehenengo entsalada eta ondoren errotak, nahasi gabe, berotasunak entsaladako barazkien hostoak zimel ez ditzan.

Ahate errota konfitatuak entsaladan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran –  Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) 2 mahats-mordo eder Mutur bat gurin Zimiko bat azukre Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez …

Ahate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak perretxikoekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak perretxikoekin salteatuak – Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak Kg erdia perretxiko, garaikoak (barrengorriak, kardu-perretxikoak, eta abar) Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko ditugu lehenik beren …

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) Onddo salteatuen errezeta bat Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez estalitako labe-erretilu batean ipini eta …