Menua

Perretxiko risottoa

  • PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Perretxiko risottoa – 

Osagaiak

  • 500 g arroz (ale biribileko arroza)
  • Perretxiko freskoak
  • 4 koilarakada oliba olio
  • 4 azafrai-izpi
  • 2 tipula ertain, txikituak
  • Baso bete ardo zuri
  • Haragi salda edo ura, 1,3 litro
  • Gatza

Perretxiko risottoa

Errezeta

Perretxikoak garbitu. Lur hondar guztiak kendu eta zurtoinei azala kendu. Gero arroza egiteko erabiliko dugun uretan edo salda beroan sartuko ditugu azalak. Ura erabili behar badugu, kalitateko salda kontzentratuaren pastilla bat gehituko dugu. Zurtoinak eta txapelak puskatuko ditugu, dena hur baten tamainako puskatan.

Kazola zabal batean olioa, tipulak eta gatz pixka bat jarriko ditugu. Frijitu dadila su motelean 15 bat minutuan, baina tipulari gorritzen utzi gabe. Xamurra gelditu dadila tipula. Orduan perretxikoak gehituko ditugu, gazitu eta frijitu daitezela 20 bat minutuz su motelean, askatzen duten zuku gehiena lurruntzen utziz. Ondoren azafraia eta arroza erantsi eta dena nahasi. Eta gero, ardoa gehitu ondoren, irakin dezala su motelean gehiena lurrundu arte. Gero salda gehituko dugu, poliki-poliki, iragazkitik pasaraziz, onddo azalak iragazkian geldi daitezen. Egos dadila dena su ezti-eztian. 15 minutu kontatu. Pixkanaka-pixkanaka gehituko dugu salda, lurrundu arte eta arroz aleak xamur gelditu arte

Azkenean, indarrez nahasi eta krematsu zerbitzatu nahi badugu, oliba olio birjina gehitu, esnegain erdi harrotua eta gurin hotz pixka bat. Perrexil xehatu pixka batek ere mesede ederra egiten dio arroz honi.

Perretxiko risottoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arrozesne usaingozatua

Arrozesne usaingozatua

Arrozesne usaingozatua –  Osagaiak 3 l esne 150 g arroz, pikor biribilekoa 125 g gurin 300 g azukre Limoi azal bat Kanela adaxka bat Cognac xorta bat Anis xorta bat Patxaran xorta bat Arrozesne usaingozatua …

arrozesne

Arrozesne garbia

Arrozesne garbia Osagaiak Litro bat esne Pote bat esne lurrindua (ez da ezinbestekoa) 200 g arroz, pikor biribilekoa Laranja azal bat eta limoi azal bat Kanela adaxka bat 150 g azukre Gatza Arroz esne garbia …

sukaldean-fondo0

Arroza karraspinekin

Osagaiak Karraspinak krema errezeta bat Tipulin bat, fin zatitua 500 g arroz Edontzi bat ardo zuri 1,3 l salda edo ur (haragi-salda pastillaz hornitua) 5 koilarakada oliba olio Koilarakada bat Idiazabalgo gazta birrindu Gatza Errezeta …

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Arrozesnea arrautza gorringoekin –  Osagaiak 3 litro esne 9 koilarakada arroz, pikor biribilekoa 18 koilarakada bete azukre Kanela adaxka bat 3 arrautza gorringo Gurin zati bat, ederra Arrozesnea arrautza gorringoekin Errezeta Arrautza gorringoak eta gurina …

Atuna perretxiko saltsan

Atuna perretxiko saltsan

Atuna perretxiko saltsan –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipulin bat, zerrenda mehetan moztuak 2 eskukada perretxiko garbi, xerratan moztuak (barrengorriak, onddoak, perretxikoak) 2 …