Menua

Txahal txuleta paderan egina ziapearekin

  • Txahal txuleta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txahal txuleta paderan egina ziapearekin – 

Osagaiak

  • 4 txahal txuleta, ederrak, 800 g ingurukoa bakoitza
  • Oliba olio pixar bat
  • 4 koilarakada eder ale-ziape
  • Gatza

Txahal txuleta paderan egina ziapearekin

Errezeta

Giroko tenperaturan utziko dugu txuleta, ordu batzuetan, erre aurretik. Olio pixar bat berotuko dugu padera zabal batean. Kea ateratzen hasten denean, txuleta ipiniko dugu hartan eta su bizian utziko dugu ongi gorritu arte. 2 minutu igaro ondoren, buelta emango diogu, beste 2 minutuan beste aldea, gorri dadin.

Sutatik atera eta pausatzen utziko dugu 10 minutuan erretilu bero batean, aluminio-paperez estali ondoan. Padera garbitu eta su bizian ipiniko dugu beste olio pixar bat isuri ondoren. Ongi berotu denean, txuleta ipiniko dugu hartan eta egiten utziko dugu, minutu batean alde bakoitzetik, berriro ere karamelu bihurtu eta barrutik bero gera dadin.

Ohol baten gainean zatituko ditugu txuletak: labana batekin hezurra haragitik bereizi eta koipea eta erretako aldeak kenduko ditugu ondoren. Jateko momentuan zatitu egingo dugu txuleta puska lodietan, eta orduantxe emango diegu gatza puskei, ez lehenago. Hezurrari atxikitako haragia izaten da gozoena: argudio bikaina, alajaina, “eskuz” garbitzen segitzeko. Entsalada berde batekin aterako dugu mahaira, ale-ziapearekin ongi igurtzia.

Txahal txuleta paderan egina ziapearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak Txahal bihotz bat Azenario bat 2 porru Piperbeltza, eskukada bat 2 tipula 8 baratxuri ale, pikatuak Ardo beltza, botila bat Perrexila, eskukada bat 2 l ur Haragi salda …

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua –  Osagaiak Txahal biribilki bat, lotua eta ertzetako muturrik gabe beharbada, eltzean sar dadin 4 tipula eder, zati handitan moztua Baso bete ardo zuri Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Txahal biribilkia …

sukaldean-fondo0

Txahal arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat txahal arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

Txahal arandoiak salteatuta

Txahal arandoiak salteatuta

Txahal arandoiak salteatuta –  Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa Gurin pittin bat 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Gatza Txahal arandoiak salteatuta Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu …

Txahal matrailak ardo beltzaren saltsan

Txahal matrailak ardo beltzaren saltsan

Txahal matrailak ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak 6 txahal matraila 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza Txahal matrailak ardo beltzaren saltsan Errezeta …