Menua

Tapenade saltsa

  • tapenade saltsa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tapenade saltsa – 

Osagaiak

  • Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g
  • Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta
  • 3 antxoa xerra, gatzetan
  • Koilarakada bat kapar
  • Oliba olio birjina, estra, 100 g

Errezeta

  1. Oliba beltz hezurgabetuak irabiagailuaren ontzian jarriko ditugu eta gehitu bertara baratxuri ale, kaparrak, antxoa xerrak eta oliba olioaren erdia. Erdiko abiaduran irabiatu, 2 minutuz edo.
  2. Hurrena, poliki-poliki, gainerako oliba olioa gehitu, ore trinko eta lodia lortzen dugun arte. Ez da beharrezkoa gatzik ematea, antxoek, olibek eta kaparrek gazituko dutelako saltsa.
  3. Gopor estali batean gorde saltsa.

Kasu!

Ogi txigortuan igurtzia goxo-goxoa da. Antxoa edo hegaluze ogitartekoa jan behar badugu maionesarekin, hobea izango da aurretik ogia tapanade saltsaz igurtziz gero.

Entsalada bat maneatzeko, aski dugu koilarakada bat ozpin edo ozpin tanta batzuk gehitzea saltsari. Horrela ere bikaina da emaitza. Egizue proba.

Tapenade saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Antxoa frijituak

Antxoa frijituak

Antxoa frijituak Antxoa garaia denean,  gutxi izaten dira halako gutiziak baldin eta bi gauza hartzen badira kontutan: arraina fresko-freskoa izatea eta ez gehiegi egitea. Tamainan behar du guztiak. Gurean martxo aldera hasten da kanpaina eta …

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa

Atun, antxoa eta pipermin ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia Lata txiki bat atun oliotan, ongi xukatua Xorta bat oliba olio birjina 6 antxoa, gatzetan onduak 8 pipermin ertain, ozpinetan onduak eta txortenik …

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin

Antxoa marinatu beroak baratxuri-olioarekin –  Osagaiak Antxoa marinatuak 8 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerra mehetan moztuak Errezeta Marinatu berri direnean, oliotan murgildu aurretik, ongi xukatu, lehortu eta portzelanazko erretilu batean zabalduko ditugu antxoak. …

saltsa herdoila

Saltsa herdoila

Saltsa herdoila –  Osagaiak 2 arrautza gorringo, egosiak eta pikatuak Arrautza gorringo bat, gordinik Litro laurdena oliba olio birjina Koilarakada bat Xerez ozpin Koilarakada bat tomate kontzentratu edo, hura ezean, ohiko tomate saltsa Azafraia, 8 …

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak –  Osagaiak Kg bat antxoa, osorik eta ezkatarik gabe Kg bat gatz larri Oliba olio birjina Baratxuri xehatua Errezeta Ontzi zabal batean, geruzatan antolatuko ditugu antxoak eta gatz larria. …