Menua

Saltsa arrosa

  • saltsa arrosa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Saltsa arrosa – 

Osagaiak

  • Oliba olioa, hiru litro laurden inguru
  • 4 arrautza gorringo
  • 3 koilarakada sagardo-ozpin
  • Gatz pixka bat
  • Laranja zuku pixka bat
  • Koilarakada bat ketchup saltsa
  • Koilarakada bat ziape
  • Tomate frijituaren saltsa, 2 koilarakada
  • Soja saltsa, tanta batzuk

Errezeta

Saltsa arrosa zernahirekin erabiltzeko moduko saltsa da. Maionesaren aldaera da. Maionesa ez bada ona, hortaz, saltsa arrosa ere ez. Plater askoren lagungarria izan daiteke, egokia itsaskiekin, entsaladekin, barazki egosiekin, ogitartekoetan, sandwichetan…

Leunago nahi badugu saltsa, oso olio xuabeak erabili beharko ditugu, ekilore olioa nahasiz oliba olioari, edo ekilore olio hutsa erabiliz. Limoi-ura ere erabil genezake, ozpinaren parte baten edo ozpin guztiaren ordez. Nolanahi eginda ere, hauxe da prozedura:

  1. Gopor batean ozpina, gatza, ziapea eta soja saltsa sartu. Arrautza gorringoak gehitu eta irabiagailuaren beso batekin nahasi, indar bete-betean. Orduan, olio hari fin bat isurtzen joango gara, irabiagailua gora eta behera mugitzen dugun bitartean. Gutxika-gutxika egingo dugu, harik eta saltsa loditzen hasten dela ikusten dugun arte, itxuratu arte. Garrantzi handikoa da irabiatzeari ez uztea istant batean ere, maionesa moztu ez dadin. Mozten bada, badugu konponbidea halere. Gopor batean bi koilarakada ur bero jarri eta irabiatzeko hegaxka batzuekin nahasten joan lehenago moztu zaigun maionesa, irabiatzeari utzi gabe. Ikusiko duzu: berriz harrotu eta lodituko da. Pixkana-pixkana egin, eta behar bezain lodia gelditu dadila.
  2. Maionesa harrotutakoan, orduantxe egingo diogu eraldaketa. Zukua, ketchupa eta tomate saltsa gehitu. Ongi nahasi eta gatzik behar ote duen begiratu. Gatz gehixeago edo zuku gehixeago eman, behar duena, gure gustuko bihurtu arte.
  3. Erabili baino lehen, hozkailuan gorde, freskatzeko.

Saltsa arrosa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arrautza poxatuak Jonathan-Lin

Arrautza poxatuak

Arrautza poxatuak egiteko era tradizionala sinplea da oso: xorrotada bat ozpin (edo limoi zuku) duen ur irakinetara apurtu arrautza eta goilara batekin forma borobilari eusten saiatu, alferrik izango den arren: arrautza ez zaizu guztiz borobila …

Tomate konfitatua

Tomate konfitatua

Tomate konfitatua –  Osagaiak 30 tomate txiki (sortakoak), golfeko pilotaren tamainakoak 15 baratxuri ale Oliba olioa Gatza eta azukrea Ezkaia, 4 adaxka Laberako paper sulfuroztatua, orri bat Tomate konfitatua Errezeta Zurtoina kendu tomateei eta egin …

onddo tortilla

Onddo tortilla

Onddo tortilla –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

sukaldean-fondo0

Tipula eta perrexil arrautzopila

Osagaiak 3 tipula eder Koilarakada bat urdai-hirugiharra, dado txikitan moztua 5 koilarakada oliba olio Eskukada oparo bat perrexil, xehatu berria 8 arrautza Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Padera edo kazola zabal batean, tipulak, 4 koilarakada olio …

sukaldean-fondo0

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan edo ozpinetan, ongi hautatua, 8 zati Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada 16 koilarakada romesco saltsa Gatza …