Menua

Hondarraitz edo griviche saltsa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 arrautza gorringo egosi
  • Arrautza gorringo gordin bat
  • Xorta bat sagardo-ozpin
  • Oliba olioa
  • Ximiko bat perrexil pikatu
  • Eskukada bat kornixon/pepinillo, ozpinetan onduak eta pikatuak
  • Ximiko bat kapar pikatu
  • Gatza

Errezeta

Gopor batean edo irabiagailuaren ontzian, arrautza gorringo guztiak ipiniko ditugu, gatz pixar bat eta xorta bat ozpinekin batean. Irabiagailuari utzi gabe, hari mehean erantsiko dugu oliba olioa, saltsa loditu eta krematsu bihurtzeko kopuruan. Perrexil pikatua, kornixonak eta kaparrak erantsiko ditugu orduan. Behar izanez gero, gatz gehixeago emango dugu, eta tentsio apalekoak bagara oparo erantsiko dugu piperbeltza, aletan, muxugorri gelditzeko. Hoztu eta mahairako prest izango da saltsa.

Saltsa hau haragiekin (oilasko errea, oilasko frijitua, txerri mutur egosiak) eta arrainekin jan daiteke, nahi denarekin egia esanda. Seguruena harriak ere goxo egongo lirateke saltsa honekin.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

arroz tortilla

Arroz tortilla

Arroz tortilla –  Osagaiak 20 koilarakada arroz zuri baratxuri eta perrexilarekin 8 arrautza, joak Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Jo ditugun arrautzetan nahasiko dugu baratxuriz eta perrexilez maneaturiko arroza. Gatz gutxi eman eta perrexil xehatua erantsi. …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …

sukaldean-fondo0

Quiche lorraine nola egin

Osagaiak 250 g irin 120 g gurin guri, dadotan moztua Azukre pixka bat 5 koilarakada ur 3 arrautza + 3 gorringo Litro laurdena esne Litro laurdena esnegain Gatza 220 g hirugihar ketu, azalik gabe eta …

limoi tarta

Limoi tarta

Limoi tarta –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina 4 arrautza 2 arrautza gorringo 500 g azukre 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua 450 g ur 3 koilarakada maizena …

sukaldean-fondo0

Arrautzopil edo omeleta

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio 8 arrautza Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Arrautzak jo. Zartagin zabal batean olioa bero-bero dagoenean, kea ateratzen hasten denean, laster isuri bertara arrautza joak. Tortilla ongi itxuratu, mamitua, sobera lehortu gabe. …