Menua

Arrozesnea arrautza gorringoekin

  • Arrozesnea arrautza gorringoekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arrozesnea arrautza gorringoekin – 

Osagaiak

  • 3 litro esne
  • 9 koilarakada arroz, pikor biribilekoa
  • 18 koilarakada bete azukre
  • Kanela adaxka bat
  • 3 arrautza gorringo
  • Gurin zati bat, ederra

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Errezeta

  1. Arrautza gorringoak eta gurina ez beste osagai guztiak kazola batean nahasi, eta sutan jarriko ditugu, oso su eztian, irakin arte, baina ezti-ezti eta zurezko zalia eragiteari utzi gabe betiere.
  2. 50 bat minutu emango dugu lan horretan, arroza lodi xamar geratzen den arte. Kanela adaxka atera, eta sutatik baztertuko dugu ondoren.
  3. Pausatzen utziko dugu arroza, epel dadin arte, eta orduan erantsiko ditugu arrautza gorringo joak eta gurin puska, arroza gogo-gozo eta aparta geldi dadin.
  4. Ontzi txiki edo plater sakonetan banatuko dugu gero, eta giroko tenperaturan utziko dugu hozten jan aurretik. Hozkailuan sartzen badugu, garrantzitsua da ordubete lehenago ateratzea, postrea hain hotz egon ez dadin.
Arrozesnea arrautza gorringoekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Esnegain kruxpetak

Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Esnegain harrotu berria, Chantilly krema Azukre-hautsa Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien sartu ahal izateko. Koilara …

Risottoa

Risottoa

Risottoa –  Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 2 baratxuri ale, xehatuak 2 tipulin handi, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur Koilarakada bat gazta koipetsu, birrindua 2 koilarakada esnegain, …

arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin –  Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Oilasko garbi bat zati txikitan moztua Bi baratxuri ale, xehatuak Tipulin handi bat, pikatua Piper berde handi bat, pikatua Xorta bat baratxuri fresko, pikatuak 500 …

PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …

natila

Natila

Natila – Osagaiak Litro bat esne 8 gorringo Irin koilarakada lau bat 5 koilarakada azukre Errezeta Gogoko dugun zerbaitekin irakingo dugu esnea: limoi, kanela, bainila… Behin irakindakoan, epeltzen utziko dugu bazterrean. Gopor edo katilu batean …