Menua

Piku, limoi berde eta albahaka zopa hotza

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 16 piku, ongi onduak
  • 3 banana, ongi onduak
  • Litro bat ur
  • 160 g azukre
  • Bainila adaxka bat, ireki eta aletua
  • 4 limoi berderen zukua eta birrindura
  • Albahaka freskoa, eskukada eder bat

Errezeta

Albahakari hostoak kendu, eta zerrendatan zatituko ditugu lehenik. Gorde egingo ditugu zurtoinak. Bananak zuritu eta dado txikietan zatituko ditugu ondoren. Banana zatiak ontzi batean ipini, eta erantsiko ditugu limoi berdeen birrindura eta zukua eta albahaka hosto zerrendak. Hozkailuan gordeko dugu nahastura ontzi berean.

Horren ostean, irakiten ipiniko ditugu ura, azukrea, bainila ireki eta aletua eta albahaka zurtoinak. Irakiten hasi orduko, sutatik atera, eta estali egingo dugu kazola. Hozten utziko dugu ondoren. Hozkailuan sartuko dugu, ongi freskatu dadin, edo bestela, ur hotz eta izotzetan sartu dezakegu zopa, prozesua azkartu nahi badugu. Orduan nahasiko ditugu zopa hotza, ontzian gordetako fruta, eta pikuak, zuritu eta laurdenetan zatituak.

Hotz-hotza jatea da postre honen arrakasta. Ordu batzuk lehenago egin eta hozkailuan gordetzen badugu, bikaina egongo da benetan. Horrez gainera, mahaira ateratzerakoan andere-mahats freskoak, masusta edo mugurdi freskoak edo basamarrubiak botatzen badizkiogu gainetik, aparta egongo da benetan. Guztiaren erdian limoi edo laranjazko izozki bat ipintzen badugu, berriz, Santa Katalina Sienakoa agertuko zaigu aurrean.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

limonada

Limonada

Limonada Osagaiak 6 limoiren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza … Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu limoi zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa –  Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Xerezko ardo ozpina, 200 g Limoi zukua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Errezeta Gopor batean gatza, …

limoi tarta

Limoi tarta

Limoi tarta –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina 4 arrautza 2 arrautza gorringo 500 g azukre 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua 450 g ur 3 koilarakada maizena …

limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa –  Osagaiak 5 arrautza 350 g azukre 150 g esnegain likido Gatz pixar bat 270 g irin Legamia-hautsa pixar bat 2 limoiren birrindura 100 g gurin urtu … Errezeta Gopor batean, hagaxkez ongi …